Foto: zajem zaslona
Poledenela Splavarska brv je pešcem povzročala nemalo težav pri hoji. Prišlo je tudi do padcev in resnih poškodb.

Kot smo včeraj poročali na Mariborinfo, je bila minuli konec tedna, ko je zapadel sneg, hoja po Splavarski brvi pravi izziv. Bila je polna snega, poledenela in zato izredno spolzka.

Samo v petih minutah naj bi prišlo do treh padcev, eden naj bi se končal celo z zlomljenim zapestjem.

Zaradi materiala in oblike oteženo čiščenje

Na Nigradu smo zato preverili, zakaj brv ni bila primerno očiščena ali pa zakaj niso vsaj namestili opozorila o spolzkem terenu.

Odgovarjajo, da se je sneg na Splavarski brvi očistil, kolikor je bilo mogoče, saj je zaradi materiala ter izvedbe, ki je oblika ladje, izvedba čiščenja nekoliko otežena.

Brv spolzka tudi v deževnem vremenu

Manjšo količino še obstoječega snega so ekipe Nigrada včeraj dokončno odstranile, prav tako so včeraj bile postavljene tudi opozorilne table, ki opozarjajo na spolzka tla.

»Brv je trenutno očiščena, ob tem se redno posipava s sredstvom za raztapljanje in peskom velikosti od nič do štiri milimetre.

Pred tem, ko so bile temperature zelo nizke, tudi posip ni dajal želenega učinka,« še pojasnjujejo na Nigradu.

Dodajajo tudi, da je brv tudi v deževnem vremenu nekoliko spolzka, saj je material premalo hrapav, da bi zagotavljal protizdrsnost.

Primerna obutev in izbira pravih poti

Poudarjajo pa še, da predstavlja pomembno vlogo pri varni hoji tudi primerna zimska obutev, ki pomaga ohranjati trdo oporo na ledenih ali poledenelih površinah in zmanjšuje možnost padcev in posledično poškodb.

Poleg tega sama hoja v zimskih razmerah zahteva več previdnosti in izbiro poti, ki so očiščene in posipane, še zaključujejo.

Komentarji (5)

kunda (ni preverjeno)

Nigrad naj se spravi k poštenem delu od flikanja lukenj v asfaltu .Ne moreš verjet postopku flikanja lukenj,se pripeljejo vržejo v luknjo asfalt nato pa skačejo z čevlji da zravnajo.Stroji ki bi bili uporabni valjar ali žaba pa na tovornjaku,nato otpeljejo.Čez par dni prizor kot da jih ni bilo.Na koncu niso delavci krivi ampak njihovi šefi ,kateri imajo samo delo da dvignejo nenormalne cene. Pol pa vidiš da nakoncu dela v Mariboru in okolici delajo druge firme
katere so cenejše in nakoncu tudi veliko bolj hitre ter kvalitetne.Ne vem če to nihče nevidi ali pa se dela slep in gluh.
Glavno da je holding,

Šumar (ni preverjeno)

Srbinu računati vse stroške...

In reply to by kunda (ni preverjeno)

zabruhat (ni preverjeno)

Mariborčani kupite si ketne za šuhe pri Nigradu .

Vendy (ni preverjeno)

odgovorna je obcina-tozbe naslovite kar direktno na zabji fris osebno!!!zabji fris je dal postaviti ta grdi most samo za lastne koristi!!!!

SLO (ni preverjeno)

Pa saj se je takoj na začetku vedelo, da na takšni butasti brvi ne bodo mogli čistiti snega. Sedaj uporabljajo le sol a je to smrt za les. Aja saj imajo v svojih vrstah 'tesarje', da bodo vsakoletno cuzlali denar iz občinske blagajne.

Starejše novice