Vir: Krajevna skupnost Pragersko - Gaj
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje poroča, da so ob 9.13 naleteli na neeksplodirano minsko-eksplozivno sredstvo. Šlo naj bi za bombo iz druge svetovne vojne.

Krajevna skupnost Pragersko - Gaj je na družbenem omrežju sporočila, da so pri izvajanju rekonstrukcije železniške postaje Pragersko našli bombo.

Policija, civilna zaščita in ostali organi so obveščeni.

Po prvih informacijah naj bi šlo pri tej najdbi na območju občine Slovenska Bistrica za bombo iz druge svetovne vojne.

Več informacij sledi.

Komentarji (2)

Hanzo (ni preverjeno)

Sej sem vedo, vprašanje časa kdaj bo naslednji primer po tistem na Teznu, heheh. Da bi bila kakšna akcija in bi država plačala namerno iskanje, ... kaj če ma katera kemični vžigalnik in je potem samo vprašanje časa kdaj bi se lahko spontano detoniralo, kot se je že zgodilo v nemčiji. Nobenega procesa ni da bi se tam kjer je najdena ena naredilo kakšno razkopanje da se še najde če je kaj zraven ali pa v okolici 50 metrov sondiranje, pa nič z tem. Tisti nasip med železniškim mostom čez reko dravo in glavnim kolodvorom maribor bi lahko v celoti gor razkopali in mogoče še naški kakšni dve ali tri. Zdaj so pa novi tiri gor, kdo bo zdaj šel to kopat če se kaj najde po bodočem sondiranju, ehhhh.

Bedarija (ni preverjeno)

Kaj vsaka bomba zdaj je senzacija..??

Starejše novice