Slika je simbolična.
Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor pripravlja med šolskimi počitnicami enodnevne delavnice, namenjeno osnovnošolcem, ki so navdušeni nad kuhanjem, pripravo napitkov in organiziranjem dogodkov.

Pred februarskimi informativnimi dnevi se bo Srednja šola za gostinstvo in turizem Maribor potencialnim bodočim dijakom dodatno predstavila na svojevrsten način.

Učenke in učence od 5. razreda naprej namreč med zimskimi počitnicami vabijo na enodnevne delavnice, na katerih bodo spoznali smeri izobraževanja, ki jih ponujajo na šoli, zagotovo pa se bodo naučili uporabnih in koristnih stvari.

Na voljo tri različne delavnice

Delavnice bodo potekale v torek, 31. januarja 2023, med 9. in 12. uro v prostorih Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, na Mladinski 14 a v Mariboru.

Istočasno pa bodo potekale tri delavnice, in sicer kuharstva, strežbe in turizma, rdeča nit vseh treh pa bo praznovanje rojstnega dneva.

»Na kuharski delavnici bomo ustvarjali prigrizke, s katerimi postrežemo na zabavi, pri strežbi bomo mešali napitke, ki bodo navdušili naše goste, na delavnici turizma pa bomo oblikovali vabila in naredili načrt, ki je potreben, da je zabava za rojstni dan zares nepozabna,« je opisal Dušan Erjavec, ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Dodaja še, da bodo učenke in učenci na tak način najbolje spoznali, katera znanja pridobijo dijaki na njihovi šoli in katera vrata so jim po šolanju na široko odprta. 

Število udeležencev na posamezni delavnici je omejeno

Zaradi praktičnega dela je število udeležencev na posamezni delavnici omejeno na 15, prijave pa so že odprte in dostopne prek obrazca, ki ga zainteresirani lahko najdejo tukaj. 

Cena delavnice znaša deset evrov na osebo, celoten izkupiček pa je namenjen šolskemu skladu, iz katerega šola dijakom, ki prihajajo iz socialno šibkejšega okolja, pomaga financirati obvezne vsebine, ki jih dijaki morajo opraviti v okviru svojega izobraževanja. 

»Decembra in januarja smo izvedli dve tematski delavnici za zainteresirane zunanje udeležence in ugotovili smo, da je zanimanje tudi med mladimi izjemno,« je še povedal Erjavec.

In dodal: »Povratne informacije udeležencev nam potrjujejo, da je takšno povezovanje in spoznavanje šole prek tovrstnih vsebin ustrezen pristop, prek katerega tako bodoči dijaki kot njihovi starši dobijo vpogled v način izobraževanja na naši šoli, spoznajo pa tudi prostore in učitelje.«

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice