Po več mesečni zapori je maja stekel promet skozi krožno križišče Streliška cesta – Kardeljeva cesta, ki predstavlja začetek del IV. etape zahodne obvoznice.

Promet po Streliški cesti je stekel 10. maja, končano pa je tako cestišče na Streliški kot Kardeljevi. Investicija obsega ureditev vseh priključnih krakov ter površine za kolesarje in pešce, ki bodo vodeni izven vozišča.

Urejeno bo tudi odvodnjavanje, cestna razsvetljava in ureditev komunalnih vodov.

Na občini zagotavljajo, da bo krožišče v celoti prevozno konec maja. To je mesec dni kasneje, kot je bilo sprva predvideno. 

Prvotni pogodbeni rok dokončanja del je bil do konca aprila 2023, a so ga nato podaljšali do 31. maja. 

Kaj je še treba urediti? 

Na mariborski občini so za Mariborinfo pojasnili, da manjka še asfaltiranje severnega pločnika na Streliški cesti, oba pločnika na Kardeljevi, manjkajo še zasaditve, dokončanje in montaža svetilk na postavljenih kandelabrih javne razsvetljave. 

Vsa preostala dela se bodo izvajala pod prometom oziroma na način, da bo ta najmanj moten, vendar pa bo glavna smer ostala prevozna ves čas do dokončanja del.

Promet skozi gradbišče bo tako urejen kot gradbiščni promet.

Višina investicije ostaja enaka, dodana rušitev stanovanjske hiše

Vrednost del po gradbeni pogodbi znaša 1,78 milijona evrov, od tega bo direkcija za infrastrukturo prispevala 760 tisočakov.

Na Mestni občini Maribor pojasnjujejo, da pri projektu ni bilo večjih odstopanj od predvidenih del, dodatno je bila naročena le rušitev stanovanjske hiše. 

To po sporazumu o sofinanciranju krije Direkcija za infrastrukturo. Strošek tega znaša okoli 45 tisočakov. 

Zamik del povzročilo tudi slabo vreme

Dela za izvedbo krožnega križišča Streliška cesta – Kardeljeva cesta so se začela 10. januarja. Takrat so na občini javili, da bo popolna zapora Streliške ceste bo trajala dva meseca, nato pa bo vzpostavljena polovična prevoznost ceste. 

A promet je tam stekel šele 10. maja. Zakaj se je zavleklo? 

Gradnja novega krožišča Streliška - Kardeljeva cesta ni bila končana v predvidenih štirih mesecih zaradi dodatnih del in manjših zapletov.

Vodja mariborskega urada za komunalo Suzana Fras je za Rtvslo.si povedala, da je bilo v aprilu veliko deževnih dni, zaradi česar je prišlo do zamika pri asfaltiranju. 

Komentarji (4)

Franc s Piramide

Občinski cestarji delajo, kot da so na upočasnjenem posnetku. Vsaka prenova cestišča traja mesece in mesece. Jebe se njim.

Mari-bor-čan (ni preverjeno)

Šalabajzeri brez primere. Za manj kot 100m ceste potrebujejo pol leta. V tem času v normalnih državah zgradijo pošten odsek avtoceste. Čim je Nigrad zraven, je že 10m ceste težek projet, za vsaj 3 mesece. Spomnimo se samo 200m Streliške. Skoraj 1 leto. Ni pa to nič čudnega, saj imamo tudi nesposobno mestno oblast. Ena sposobna oblast, s takmi šalabjzerji sploh ne bi sodelovala. In če bi izvajalec dal za nekaj metrov ceste takšen nenormalen rok, bi se mu takoj zahvalili. Ampak v Mariboru, to ni mogoče.

Mari-bor-čan (ni preverjeno)

To kar pa ta ženska na koncu razlaga, da so predvideli dva meseca, potem pa je bilo v aprilu deževno in bo zdaj trajalo pol leta, pa že meji na žalitev občanov. Zrela je za norišnico. Pozabvila je še kriviti hudo zimo z metrom in več snega. Nimam besed.

fu (ni preverjeno)

Linkali ste članek, kjer piše da je bilo po projektu predvidena zapora 2 meseca, do 10. marca. Zdaj pa pišete da se je zapora zavlekla samo za en mesec, do konca maja. Kdo tu ne zna štet? Sicer pa niste pravi novinarji, ker bi drugače pristojne povprašali o tem.

Starejše novice