Foto: Visit Pohorje
Po najbolj optimističnih napovedih naj bi gondola ponovno začela obratovati na začetku oktobra, a zdaj je že jasno, da ne bo tako. Kaj bo z letnimi vozovnicami?

Dela na novi vmesni postaji krožne kabinske žičnice so sicer že končana, prav tako so bila opravljena že potrebna testiranja, a so iz Marproma sporočili, da kljub temu še ne bo začela obratovati 1. oktobra.

Marprom kot upravljavec mora pred obratovanjem še pridobiti uporabno dovoljenje in nato dovoljenje za obratovanje.

Pred obratovanjem potrebni strokovni pregledi

Te dni bo na Pohorski vzpenjači zaključen strokovno-tehnični pregled, ki ga izvaja Inštitut za varstvo pri delu in varstvo okolja. Ministrstvo za naravne vire in prostor pa bo opravilo še tehnični pregled vmesne postaje.

Na podlagi tega bo Marpromu izdano uporabno dovoljenje in dovoljenje za obratovanje. 

Pohorska vzpenjača bo začela obratovati takoj po pridobitvi omenjenih dovoljenj, kar naj bi po napovedih Marproma bilo v drugi polovici ali proti koncu oktobra

Do takrat bo na Mariborskem Pohorju še naprej zagotovljen nadomestni prevoz s sedežnicami Radvanje, Poštela in Sleme, še dodajajo pristojni.

Nova vmesna postaja velika pridobitev za razvoj Pohorja

Sicer pa na Marpromu poudarjajo, da nova vmesna postaja Pohorske vzpenjače predstavlja veliko pridobitev za razvoj Pohorja 365, saj omogoča širitev ponudbe z dodatnimi vsebinami za vse letne čase.

Najprej z novo kolesarsko progo med vmesno in spodnjo postajo in motoričnim parkom. Ideje za prihodnost pa vključujejo še traso za gorske gokarte, zipline, progo za sankanje do doline, povezovalno progo med Habakukom in vmesno postajo Pohorske vzpenjače …

Kaj bo z letnimi vozovnicami?

Ob tem, da Pohorska vzpenjača ne obratuje že dva meseca, pa se številni sprašujejo, kaj bo z letnimi vozovnicami.

Na Marpromu pojasnjujejo, da v času, ko Pohorska vzpenjača ne obratuje, personalizirane vozovnice za Pohorsko vzpenjačo in Bike park Pohorje veljajo za uporabo sedežnic.

»Kljub temu bo imetnikom omenjenih vozovnic podaljšana njihova veljavnost za čas, ko Pohorska vzpenjača ne bo v pogonu zaradi izgradnje vmesne postaje,« še dodajajo.

Komentarji (2)

BULDOG MALJEVAC (ni preverjeno)

Vspenjča bo na začetku oktobra zagotovo obratovala. Le tega ne vemo, katerega leta...

pohorska kobra (ni preverjeno)

KANGLA V DVEH MESECIH ZRIHTAL KOMPLETNO VZPENJACO,POD OPANKARJEM PA SE VMESNA POSTAJA DELA TRI KRAT DALJE....DAME IN GOSPODJE,ALI SEPOMNITE??????SMRT KOMUNAJZAROM IN FRAJ MARPURG!!!!

Starejše novice