Slika je simbolična.
Ta konec tedna prvi humanitarni pohod v letu 2024 v sklopu projekta Na noge! Zbirali bodo sredstva za mlado družino iz Maribora.

Na noge! je pohodniški projekt, ki želi v rekreaciji združiti vse slovenske generacije – od najmlajših, družin vse do tistih v zrelih letih, a po srcu mladih. Pohodništvo je ena najosnovnejših in najprijetnejših oblik rekreacije, še posebej, če se na tovrstnih prireditvah zbere velika množica ljubiteljev pohodništva.

S projektom želijo organizatorji vsaj dvakrat letno na noge spraviti množico ljudi, ki bi s svojo udeležbo na prireditvi prispevala tudi k humanitarnemu projektu. Zato pozivajo: »Slovenija, na noge!«

Na pohodih od leta 2012 naprej so s pohodniki zbrali že več kot 55.000 evrov za družine v stiski.

Mama hudo bolna

Tokrat zbirajo prispevke za mlado družino iz Maribora.

»Mlada družinica iz Maribora je do nedavnega živela skromno, a srečno, brez skrbi. Po mamini težji ginekološki operaciji, se stanje dolgo ni popravilo, in zdravniki so posumili, da nekaj ni v redu. Na pregledu je zdravnik zatipal zatrdlino v predelu trebuha in sporočil, da je diagnoza resna – rak z metastazami v jetrih in zasevki v dojki.

Ker je niso mogli več operirati, saj so bile metastaze že na več mestih, so bile še edino upanje kemoterapije, ki jih nekaj časa sploh niso mogli začeti, saj je bila mama preslabotna po preboleli težki obliki koronavirusa. Dobila je stomo, stanje se je še poslabšalo. A po prvih kemoterapijah se je stanje počasi le začelo izboljševati. Mama je dobila ponovno voljo do življenja, stanje je vsak dan boljše.

Moža je stanje izredno prizadelo, vmes je zaradi prestrukturiranja podjetja celo izgubil službo, a mu je Božiček konec leta poiskal novo zaposlitev. Hči osmošolka je pravi sonček v družini, tudi ko jim je hudo, se trudi, skrbi za dobro voljo mamice in atija.«

Želi si zaplesati na hčerkini valeti

Z denarjem, ki ga bodo zbrali, si bo mama lahko privoščila zdravila in posebno prehrano, ki jo zdaj potrebuje, morda pa bodo lahko poplačali tudi zapadle obveznosti, ki jih bremenijo.

Mama sicer z optimizmom zre v prihodnost, saj pravi, da je to edina pot na poti do njene ozdravitve. Zasanjano pove, da si želi, da bi lahko kolikor toliko zdrava zaplesala na hčerkini valeti.

Dobrodelni pohod na Urban

Mladi družini lahko pomagate v nedeljo 18. februarja s pohodom na Urban.

Začetek pohoda bo med 8.30 in 10.00 pod cerkvijo v Kamnici. Pot bo potekala na relaciji Kamnica - Medič – Šober – Urban.

Na cilj bodo pohodniki prispeli med 11.00 in 12.30 na Sv. Urbanu, pri vinotoču Jošt.

Če pa v nedeljo ne boste uspeli na Urban, lahko kljub temu že zdaj darujete 5 ali 10 evrov za družino v stiski, če pošljete SMS s ključno besedo NOGE5 ali NOGE10 na 1919.

Lahko pa darujete tudi Karitas Kamnica na znanem zbirnem mestu pod cerkvijo v Kamnici, 18. februarja, med 8.30 - 10.00 ali pa denar nakažete na TRR: Nadškofijska Karitas Maribor, Strossmayerjeva 15, 2000 Maribor TRR: SI56 0417 3000 1196 398, odprt pri Novi KBM d. d., Referenca, sklic: SI00 291450 Namen nakazila: NA NOGE.

Komentarji (8)

Štamperl (ni preverjeno)

Zaradi 400 tisoč bedakov, ki so hoteli plesati, je cela država v riti.

Xy1962 (ni preverjeno)

A bejž no, glih zaradi te vlade je država v riti? Verjetno si posnifal eno črtico preveč .

In reply to by Štamperl (ni preverjeno)

Mb-11 (ni preverjeno)

Lojz matematika ti nikoli ni šla.
Kaj pa porečeš na vaših 18% na volitvah?
Za mene bruuhhh.

In reply to by Štamperl (ni preverjeno)

Kurbinsin (ni preverjeno)

To Pa ni mlada druzinica, ce froc ima ze valeto....

orožnik (ni preverjeno)

Xy1962, če še nismo v riti, pa bomo kmalu, pravkar objavljena statistika iz Bruslja o naši gospodarski rast, prehitevajo nas Hrvati in Bugari, ampak levaki to prikažejo, kot, da je na koncu tunela zmeraj luč, ne vedo pa, da prihaja vlak iz nasprotne strani.

Golobizem (ni preverjeno)

Zaradi pernatega take zgodbe skrijejo namesto da bi pomagali...kje je zdaj nutrija da bi skakala pred kamerami in prosila za pomoč...

mislim (ni preverjeno)

ženska bolna, zdravniki pa stavkajo!

pohorskisvizec

Narobe svet. Kot je 1 predhodnik zapisal, kje je zdaj ,,sponzuroša,,?

Starejše novice