Petčlanska družina Horvat živi v približno 230 kvadratnih metrov veliki hiši. Kljub varčevanju z električno energijo njihov strošek elektrike na letni ravni znaša približno 1.500 evrov.

Povsem brezskrben in enostaven postopek

Na osnovi pozitivnih izkušenj prijateljev, ki so se že odločili za postavitev sončne elektrarne na strehi svoje hiše, so tudi sami pridobili ponudbe. Ponudnike sončnih elektrarn je družina Horvat iskala na spletu. V roku treh dni so od Energije plus prejeli informativno ponudbo, ki je bila najbolj ugodna

»Ob ogledu objekta so se izkazali tudi s strokovnim svetovanjem, navdušili pa so nas z njihovo ponudbo sončne elektrarne 'na ključ'. V okviru tega so nam vso dokumentacijo in soglasja pri operaterju uredili povsem brezplačno, vodili celoten projekt, prav tako pa so nam brezplačno pomagali pri ureditvi dokumentacije za pridobitev nepovratnih finančnih sredstev Eko sklada,« nam pove investitor Štefan.

Spremljanje delovanja sončne elektrarne preko aplikacije

Sončna elektrarna je za vzdrževanje nezahteven sistem, kljub temu pa je potrebno njeno delovanje redno spremljati, da bo delovala čim bolj optimalno. Energija plus omogoča spremljanje delovanja in nadzor sončne elektrarne preko spletne aplikacije, ki je zelo enostavna za uporabo. 

In kakšni so občutki po zaključku projekta?

V življenjski dobi sončne elektrarne bo družina Horvat prihranila več kot 30.000 evrov. In kakšni so prvi občutki investitorja ob zagonu elektrarne? »Ob zaključku zelo pomembne naložbe za našo celotno družino sem res vesel in zadovoljen. Prav tako smo bili zelo zadovoljni z Energijo plus: že od prvega kontakta pa do celotnega postopka, skozi katerega so nas vodili, nam prijazno svetovali in poiskali najboljšo rešitev za nas. Izpolnili so vse svoje obljube in to je dokaz, da je naša odločitev bila pravilna! Sedaj pa že nestrpno pričakujemo prve sadove naše naložbe.«

Energija plus za vas uredi vse od dokumentacije do priklopa sončne elektrarne. Za vse informacije so vam na voljo od ponedeljka do petka med 7.30 in 17.00 na brezplačni telefonski številki 080 21 15. Vabljeni tudi k obisku njihove spletne strani www.energijaplus.si.

Starejše novice