Vir: Twitter, @andrej_hohnec
Maribor je pred dnevi pretresel šokantni posnetek taksista, ki je v Mariboru moškega odložil na začetku parkirišča in ga obnemoglega kar pustil obležati ob cesti, ne da bi mu pomagal.

Na družbenih omrežjih je pred dnevi zaokrožil posnetek neodgovornega ravnanja enega od mariborskih taksistov podjetja Cammeo.

Kot je videti na posnetku, taksist pripelje starejšega moškega na želeno lokacijo, ga spravi iz avtomobila, zapre vrata in ga pusti ležati ob cesti.

»Vse, kar je narobe z nami. Pripeljal, pustil na cesti. Odpeljal. Gospod obležal. Šel pomagat, obvestil policijo,« je na družbenem omrežju Twitter zapisal avtor videa.

Humanitarček: »Ne glede na vzrok, si nihče ne zasluži biti obravnavan na tak način«

Na dogajanje, ki ga je posnel specialist urgentne medicine dr. Andrej Hohnec, so se odzvali tudi v društvu Humanitarček.

»Vse, kar je narobe z našo družbo. Smo res padli tako daleč? Ne glede na vzrok, si nihče ne zasluži biti obravnavan na tak način,« so zapisali.

Dodali so: »Sploh, če gre za starejše, pri katerih zmedenost ni nujno posledica opitosti, temveč številnih drugih bolezni … od hiperintenzivne krize, hipo ali hiperglikemije, demence, kakršnekoli patologije možganov ... 

Ob tem v društvu Humanitarček postavljajo vprašanje: »Četudi je nekdo obnemogel zaradi alkohola - če ga že sprejmeš v taksi - je to način, da ga kar pustiš ležati na tleh?«

Dogodek se je po poročanju Večera zgodil 13. marca 2023 med bloki v Novi vasi, na Policijski upravi Maribor pa so potrdili, da so prijeli prijavo in dodali, da so obnemoglega moškega pospremili do njegovega doma v neposredni bližini.

Komentarji (8)

Driver (ni preverjeno)

Ko yebe svećarja.

Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

kaj je pa taksist narobe naredil
Dostavil ga je na dogovorjeno mesto

ovi (ni preverjeno)

točno tak ; g. Hohnjec je čisto slučajno bil na čik pavzi na balkonu in posnel dejanje (kar je kaznivo- btw...

lp Pujsoglava ;-)

In reply to by Nika-svinjskoglava (ni preverjeno)

ovi (ni preverjeno)

...se iskreno opravičujem - g. Hohnjec je opravljal kardiovaskularne vaje na balkonu in obnemoglemu nemudoma priskočil na pomoč...in se pri tem snemal z mobijem #zdravje#prekomerna teža# pa to...

In reply to by ovi (ni preverjeno)

GostQ (ni preverjeno)

Da pa je bil potnik pijan in ni hotel placat,pa se ne vprašate. To se pogosto dogaja.

sarikaz (ni preverjeno)

Jaz pa ne morem verjet ,da smo prišli tako daleč ,da že dneve in dneve isto grejete.Vi ste še bolj .....

Politik (ni preverjeno)

Koliko podobnih' humunitarčkov' že imamo v sloveniji?,ki se napajajo,ki več jemljejo kot dajejo?

pohorskisvizec (ni preverjeno)

jaz vsako polansko deklino poslije sexa vržem iz mojega dragocenega vozila
Kaj si pa naj potem počnem z njo
ko je že dala

In reply to by Politik (ni preverjeno)

Starejše novice