V Zamarkovi pri Lenartu bi moral pred meseci začeti delovati nov dom za starostnike, a je Dom starostnikov svete Agate trenutno na voljo za namestitev oseb, ki jim je bila odrejena karantena, a je ne morejo preživljati doma.

Gre za nekdanji hotel Črni Les, ki je zdaj prenovljen v Dom starostnikov svete Agate. Dom bi moral stanovalce sprejeti že 1. aprila letos, a je načrte prekrižala epidemija.

Prav zato je sedaj dom v uporabi za namestitev oseb, ki na naslovu stalnega ali začasnega prebivališča oziroma drugem primernem prostoru po mnenju zdravnika ali epidemiologa ne morejo izvajati ukrepa karantene ali izolacije. Za ta namen je Dom starostnikov svete Agate ministrstvu za zdravje odstopil dve etaži doma.

V objektu trenutno pet oseb

V petek se v objektu nahajalo pet posameznikov, ki tam prestajajo karanteno, odgovarjajo na ministrstvu za zdravje.

V vseh prostorih doma veljajo strogi ukrepi za preprečevanje možnosti prenosa okužbe, aktivirano je tudi posebno prezračevanje.

»Vsaka soba je tudi samostojno prezračevana, tako da ni centralnega prezračevalnega sistema, tako da tudi še ta zrak, ne prihaja do mešanja zraka,« razlaga direktor Doma sv. Lenarta Zlatko Gričnik.

Poleg tega so v prostorih nekdanjega hotela Črni les pripravili rdečo cono, če bi v matičnem lenarškem domu odkrili okužbe s koronavirusom. Do tega še zaenkrat ni prišlo.

Strošek mesečnega najema znaša več kot 39 tisoč evrov

Prostori za karanteno so trenutno v pristojnosti ministrstva za zdravje, ki je z že omenjenim domom sklenilo najemno pogodbo do konca letošnjega leta oziroma do 31. decembra.

In koliko znaša strošek mesečnega najema? Kot so nam razkrili na ministrstvu za zdravje, je višina mesečnega najema 39.119 evrov, sredstva pa se zagotavljajo iz proračuna.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

39,119 €? Pa kdo je tu nor? KORUPCIJA SPET NA POHODU, KOT ŽE CELI ČAS TE VLADE.

Opica1 (nepreverjen)

Še vedno boljše porabljen denar od oklepnikov

Starejše novice