Od leve proti desni: Simon Belšak, Aleksander Thaler in Beno Meglič.
Na Policijski upravi Maribor je v letošnjem letu prišlo do več kadrovskih sprememb pri vodstvenih delavcih.

Mariborska policija je bila v preteklih mesecih na prepihu. Prvi dan julija je direktor Policijske uprave Maribor postal Aleksander Thaler, mesec dni kasneje je vodenje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor prevzel Beno Meglič, pred dnevi pa je novi komandir Policijske postaje Maribor II postal Simon Belšak.

Sprožilec sprememb - vsaj na zunaj - je bilo razkritje vožnje zdaj že nekdanjega prvega moža mariborskih kriminalistov Roberta Munde pod vplivom alkohola. Prva dama Generalne policijske uprave Tatjana Bobnar je kmalu zatem, sredi februarja - po sestanku s prav tako nekdanjim direktorjem Policijske uprave Maribor Danijelom Lorbkom - napovedala, da bodo v kratkem izvedli potrebne organizacijske in kadrovske spremembe na mariborski upravi. Napovedi so se uresničile.

Nov šef uprave, nov šef kriminalistov

Po pooblastilu Bobnarjeve je od 1. maja naprej mariborske kriminaliste vodil Andrej Kolbl, sicer dotedanji pomočnik Munde. Lorbek, dolgoletni direktor Policijske uprave Maribor, pa je bil s 1. junijem zaradi »organizacijskih potreb in zagotavljanja večje učinkovitosti dela institucije premeščen v vodstvo Generalne policijske uprave«. 

Vodenje Policijske uprave Maribor je do imenovanja novega direktorja uprave po pooblastilu generalne direktorice policije prevzel Lorbkov dosedanji pomočnik Rafael Viltužnik, ki je mariborske može v modrem vodil zadnji mesec dni.

V čevlje dolgoletnega direktorja mariborske policijske uprave je nato julija stopil Aleksander Thaler, dosedanji vodja sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Maribor. Vodenje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor pa je s 1. avgustom prevzel Beno Meglič, ki je bil dotedaj komandir Policijske postaje Maribor I.

Thaler: »Nikoli in nikdar ne bomo netransparentni v odnosu do medijev«

Thaler, Meglič in Belšak so danes tudi stopili pred javnost in se v novih vlogah Mariboru tudi uradno predstavili. »Moja velika želja je, da smo najprej človek človeku in nato šele policisti,« je dejal v začetku nagovora dejal nov direktor Policijske uprave Maribor.

Na vprašanje o vožnji pod vplivom alkohola, ki je z mesta vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor odnesla Mundo, je odgovoril kratko in z jasnim sporočilom. Ničelna toleranca do alkohola in drog v prometu.

»Nikoli in nikdar ne bomo netransparentni v odnosu do medijev, včasih pa so tudi kakšne stvari za nas izrednega pomena,« je še izpostavil in dodal, da številne informacije včasih ne smejo in ne morejo razkriti, čeprav bi si to morda želeli: »Želimo biti odprti, ampak včasih se to ne da. Včasih vrata odpremo na stežaj, včasih jih pripremo, kdaj pa kdaj pa tudi zapremo.«

Pod črto pa zatrjuje, da bodo sledili želji, da je javnost »resnično objektivno obveščena o posameznih dogodkih«.

»Nič ni narobe, če kakšna stvar počaka in pozneje damo objektivno informacijo,« je pristavil Thaler.

Nov šef kriminalistov prednostno nad sprovajalce migrantov

Naslednik Munde Beno Meglič, ki je bil doslej komandir Policijske postaje Maribor I, je dejal, da želi nadaljevati »uspešno delo mojih predhodnikov, ki so pred mano vodili področje kriminalitete na Policijski upravi Maribor«.

»Prednostna naloga bo delo na področju preiskav nezakonitih migracij, predvsem prijemanje ljudi, ki s tem nezakonito služijo,« je še izpostavil.

Komentarji (1)

Najprej zakonodaja (ni preverjeno)

Ne "clovek cloveku" ker v cloveku se lahko skriva: terorist, drogeras, goljuf, mafijc, prevarant, diler, morilec, zlotvorec, laznjivec, ...

Starejše novice