Foto: Jan Rozman
Notranji razpis za direktorja Policijske uprave Maribor se je zaključil, to je mož, ki naj bi vstopil v čevlje šefa mariborskih policistov.

V čevlje dolgoletnega direktorja mariborske policijske uprave Danijela Lorbka je po neuradnih informacijah Večera danes stopil Aleksander Thaler, dosedanji vodja sektorja uniformirane policije na Policijski upravi Maribor.

Notranji razpis za direktorja Policijske uprave Maribor se je zaključil, prav Thalerja pa naj bi izbrala generalna direktorica policije Tatjana Bobnar.

Spomnimo. Lorbek, dosedanji direktor Policijske uprave Maribor, je bil s 1. junijem zaradi »organizacijskih potreb in zagotavljanja večje učinkovitosti dela institucije premeščen v vodstvo Generalne policijske uprave«. 

»Med njegovimi nalogami na delovnem mestu policijskega svetnika bo svetovanje generalni direktorici policije z različnih področij dela policije, med drugim tudi migracij,« so tedaj sporočili iz Generalne policijske uprave. 

Vodenje Policijske uprave Maribor je do imenovanja novega direktorja uprave po pooblastilu generalne direktorice policije prevzel njegov dosedanji pomočnik Rafael Viltužnik, ki je mariborske može v modrem vodil zadnji mesec dni.

O spremembah na mariborski policijski upravi se je govorilo že dlje časa. Bobnarjeva je že sredi februarja - po sestanku s tedanjim direktorjem Policijske uprave Maribor Lorbkom - napovedala, da bodo v kratkem izvedli potrebne organizacijske in kadrovske spremembe na mariborski upravi.

Sestanek se je zgodil po razkritju vožnje zdaj že nekdanjega prvega moža mariborskih kriminalistov Roberta Munde pod vplivom alkohola. Ničelna toleranca do alkohola v prometu, ponavljajo možje v modrem znova in znova. Maribor je zato šokirala informacija, da je pod vplivom alkohola za volan sedel kar šef mariborskih kriminalistov.

Mundo so prometni policisti ustavili v noči na 8. februar med rutinskim pregledom, alkotest pa je pokazal, da je imel pri tem v krvi 0,51 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Prislužil si je 900 evrov kazni, 16 kazenskih točk in začasni odvzem vozniškega dovoljenja. Disciplinski postopek zoper Mundo se je končal z opominom. 

Napovedi generalne direktorice policije Tatjane Bobnar so se kmalu za tem začele uresničevati. Po njenem pooblastilu od 1. maja naprej mariborske kriminaliste vodi Andrej Kolbl, sicer dotedanji pomočnik Munde.

Komentarji (2)

Kritik (ni preverjeno)

Šefi se menjavajo problemi pa ostajajo ! Maribor ima velik problem nadzora in varovanja meščanov. Izklopite jim internet in na ulice z njimi med ljudi naj vas spoznajo .

Policija je po… (ni preverjeno)

- vec nepovezanih oddelkov
- vec zenskih policistk
- proti korupcijska policija
- proti ideoloska policija
- financna policija

so potrebni za vec varnosti

Starejše novice