Tisti drugi učinek metulja: ko ne gre vse vse po načrtu, a je še bolje tako. Za sproščeno vzdušje in smeh na odprtju Agre poskrbel nastopaški metulj.

S svojo 57. ponovitvijo od 24. do 29. avgusta v Gornji Radgoni poteka eden najpomembnejših mednarodnih kmetijsko-živilskih sejmov v tem delu Evrope.

Že na včerajšnjem odprtju sejma Agra je, kot so obljubljali organizatorji, bilo pestro, zabavno in poučno. Česar niti oni niso predvideli, pa je bil nastop nagajivega metulja, ki si je na prizorišču izboril pozornost – in naklonjenost obiskovalcev.

Metulj 'priredil' scenarij

Na slovesnosti so se zvrstili številni zanimivi nastopi, prikazi in degustacije. Dežela partnerica letošnjega radgonskega kmetijsko-živilskega sejma je avstrijska Štajerska, v imenu katere je na odprtju spregovorila Barbara Eibinger-Miedl, deželna sekretarka za gospodarstvo, turizem, Evropo, znanost in razvoj.

Program je povezoval novinar Stane Kocutar, sicer tudi viničar, skrbnik Stare trte na Lentu in zgodovinar, a si je oder tokrat moral deliti s prikupnim vsiljivcem.

Pozornosti si je očitno zaželel tudi metulj, ki je govorcu prekrižal načrte in se utaboril kar na njegovem nosu. Kocutar se kot prekaljen voditelj seveda ni pustil iztiriti. Pošalil se je in pojasnil, da je njegov živalski sodelavec sicer bil del scenarija, a ga je pri nastopu nekoliko zaneslo.

Fotogeničnega metuljčka je Kocutar nato preprosto premestil na prst in ga, ko je zapuščal oder, predal avstrijski gostji. Prikupno prigodo si oglejte v spodnjem video posnetku (okoli 35. minute):

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice