Ponovno se vrača dirka električnih vozil, ki je lansko leto obiskala tudi Ptuj. Letos je doletela čast organizacije zaključka dirke.

Že četrtič zapored bo dirka e-via – RALLY Z ELEKTRIČNIMI VOZILI med 11. in 13. oktobrom 2018 nudila na kar 600 km dolgi trasi skozi energijsko bogato Vzhodno Štajersko (AT), zeleno Jugovzhodno Štajersko (AT) ter čudoviti pokrajini Pomurja in Spodnjega Podravja popoln užitek na električni pogon. 

Letos vam ob že tradicionalnem dvodnevnem rallyu e-via predstavljamo še noviteto “warm up day” (ogrevalni dan), in sicer v četrtek, 11. oktobra. Start ogrevalnega dneva, 11. oktobra v kraju St. Margarethen an der Raab (AT), se bo začel z regionalnimi dobrotami na e-zajtrku, ki mu sledi skupna vožnja v Slovenijo. Na tridnevni poti pričakuje 36 sodelujočih ekip, zanimive preizkušnje s kar 13 polnilnimi postanki, 7 posebnimi postanki z nalogami za ekipe ter 13 kontrolnimi točkami.

Uradni štart rallya bo 12. 10. 2018 ob 8.30 uri v Murski Soboti pred regijskim promocijskim centrom EXPANO. Na dogodku si bodo obiskovalci lahko ogledali preko 37 električnih vozil različnih proizvajalcev, prav tako pa bodo lahko preskusili električna kolesa – Soboški biciklen.

Reli se bo zaključil dan pozneje, 13. oktobra, ko bo okoli 17. ure karavana prispela na cilj v Ptuju.

Organizacijska ekipa e-via udeležencem in obiskovalcem zagotavlja to ambiciozno in enkratno doživetje s podporo številnih občin in partnerjev ter vzorčnih podnebnih in energetskih regij (KEM) Vzhodne Štajerske in Jugovzhodne Štajerske.

Pozitivna klima za električno mobilnost

Izkušnje z dirke e-via – DIRKA Z ELEKTRIČNIMI VOZILI kažejo, da električni rally, bolj kot katerakoli druga oblika osveščanja, s svojim športnim in dinamičnim videzom spodbuja visoko ozaveščenost in pozitivno vzdušje ter mrežno strukturo za električno mobilnost.

E-VIA 2018 se izvaja v sklopu projekta E-SME (e-mobilnost sreča mala in srednje velika podjetja), ki ga Razvojni center Murska Sobota s projektnimi partnerji izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija 2014-2020 in je sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Več na: www.e-via.info

Starejše novice