Slika je simbolična (vir: Mestna občina Maribor).
Po tem, ko se je iz prostorov Vetrinjskega dvora izselil klub Wetrinsky, pa je sedaj znano, kdo bo nov najemnik v središču Maribora.

Kot smo že poročali, je Narodni dom Maribor decembra lani objavil javni razpis za uporabo prostorov v Vetrinjskem dvoru.

Razpis je prišel mesec dni za tem, ko se je iz prostorov izselil med Mariborčani priljubljeni klub Wetrinsky. Med razlogi je Zavod Tovarna urbane kulture, ki je najemal prostore, navajal pogoje najemodajalca, ki jim jih je zastavljal zaradi pritožb okoliških stanovalcev.

Zato je Narodni dom iskal novega programskega uporabnika, ki bi v letih od 2023 do 2026, z možnostjo podaljšanja, želel uporabljati prostore Vetrinjskega dvora.

K prijavi so povabili nevladne kulturne organizacije, razpis pa je zajemal uporabo studia, kluba in dela atrija. Morebitni zainteresirani posamezniki so lahko svojo prijavo oddali do 15. januarja.

Kot so za Mariborinfo nedavno sporočili iz Narodnega doma Maribor, so do zastavljenega roka prejeli dve prijavi. Sedaj pa je naposled postalo jasno, kdo bo nov najemnik prostorov.

Nov najemnik prostorov postal KUD Coda

Na razpisu je bilo izbrano Kulturno umetniško društvo Coda. Gre za društvo, ki že več kot deset let skrbi za izobraževanje, rast in kreativno izražanje štajerske mladine. 

»Opis glasbena šola pa je za KUD Coda zagotovo preskromen, saj okvire individualnega poučevanja instrumentov neprestano širimo, med drugimi tudi z zborovskim petjem, kreativnim ustvarjanjem glasbe in delovanjem na socialnem področju,« poudarjajo v že omenjenem društvu.

Novico o izbiri je nevladna organizacija, ki pod svojim okriljem združuje množico odličnih glasbenikov in ustvarjalcev, sporočila na svojem družbenem omrežju Facebook. 

»Mi še ne dojemamo čisto, ampak dejstvo je, da nam je uspelo. Vetrinjc je naš in vaš. Hvala Narodni dom Maribor in Mestna občina Maribor za zaupanje. Ne bomo vas razočarali! Kot tudi ne vseh vas, Mariborčank in Mariborčanov, ki ste navalili na nas z idejami in pobudami za pomoč. Izjemni ste, hvala,« so zadovoljno zapisali.

Ob tem pa so še dodali, da se bodo sedaj zakopali v delo, »novo zgodbo« pa bodo začeli pisati v sredini aprila.

Pogodbo bodo podpisali za tri leta

Prostori v pritličju Vetrinjskega dvora obsegajo 286 kvadratnih metrov. Ti so namenjeni glasbeni, knjigarniški, razstaviščni, literarni ali drugi ustrezni kulturni dejavnosti.

Omogočajo pa tudi dopolnilno gostinsko dejavnost, saj ima eden od prostorov vse potrebne priključke za izvedbo manjšega točilnega pulta in gostinske opreme. 

Prostori se v uporabo oddajajo neopremljeni in brez inventarja, a z urejeno električno in vodovodno napeljavo. Uporabnik lahko tudi souporablja toaletne prostore v pritličju, je bilo zapisano v razpisu.

Za uporabo javne kulturne infrastrukture so na razpisu lahko kandidirale nevladne in zasebne nepridobitne kulturne organizacije s statusom pravne osebe.

»Iščemo izkušenega kulturnega producenta, ki bo zasnoval in izvajal s poslanstvom in ostalimi vsebinami Vetrinjskega dvora usklajen in kompatibilen kulturni program. Izkušnje v gostinstvu so prednost,« so ob razpisu poudarili v Narodnem domu Maribor.

Pogodbo bodo sklenili za tri leta z možnostjo podaljšanja. Uporabnik pa bo moral zagotavljati javno dostopnost svojih programov najmanj 40 ur v tednu, a najdlje do 24. ure.

»Program se izjemoma lahko izvaja dlje, a zgolj s pisnim soglasjem upravljavca. Gostinska dejavnost mora biti vzpostavljena ob vseh prireditvah,« je še bilo zapisano v razpisu.

Komentarji (7)

Surfeiter (ni preverjeno)

to bo sigurno šiptar DJOKO

Kurir (ni preverjeno)

Bravo, Maribor potrebuje kvalitetne vsebine in to Kud Coda zagotovo je.

pinche cabron (ni preverjeno)

levicarsko sranje zopet, kdo te toto gamad financira

Surfeiter (ni preverjeno)

pa zna se
komunisti

In reply to by pinche cabron (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Pa moja butasta žlahta.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Aja, pa jaz in moj fant.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Ko mu ga vlecem vsaki dan, potem pa hitro grema in napiseva poloznico, ko konca v mene, da financirava levake.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Starejše novice