Vir: Vetrinjski dvor
V Narodnem domu Maribor si od novega uporabnika želijo svežih idej, občutka za prostor, objekt ter souporabnike in programe v njem.

Kot smo že poročali, je Narodni dom Maribor decembra lani objavil javni razpis za uporabo prostorov v Vetrinjskem dvoru.

Razpis je prišel mesec dni za tem, ko se je iz prostorov izselil med Mariborčani priljubljeni klub Wetrinsky. Med razlogi je Zavod Tovarna urbane kulture, ki je najemal prostore, navajal pogoje najemodajalca, ki jim jih je zastavljal zaradi pritožb okoliških stanovalcev.

Zato je Narodni dom iskal novega programskega uporabnika, ki bi v letih od 2023 do 2026, z možnostjo podaljšanja, želel uporabljati prostore Vetrinjskega dvora.

K prijavi so povabili nevladne kulturne organizacije, razpis pa je zajemal uporabo studia, kluba in dela atrija. Morebitni zainteresirani posamezniki so lahko svojo prijavo oddali do 15. januarja.

Kakšen je bil odziv in ali je že znano, kdo bo nov uporabnik prostorov?

Do zastavljenega roka so prejeli dve prijavi

Kot so za Mariborinfo sporočili iz Narodnega doma Maribor, so do zastavljenega roka prejeli dve prijavi.

Novega uporabnika še nimajo izbranega, dodajajo pa bo na podlagi kakovosti prijavljenih kulturnih programov uporabnika izbrala strokovna komisija.

Od novega uporabnika si sicer želijo: »Svežih idej, občutka za prostor, objekt ter souporabnike in programe v njem. Želimo si tudi sodelovalnosti in nekoga z izkušnjami pri izvajanju trajnega kulturnega ali gostinskega programa.«

Spomnimo ...

Prostori v pritličju Vetrinjskega dvora obsegajo 286 kvadratnih metrov. Ti so namenjeni glasbeni, knjigarniški, razstaviščni, literarni ali drugi ustrezni kulturni dejavnosti.

Omogočajo pa tudi dopolnilno gostinsko dejavnost, saj ima eden od prostorov vse potrebne priključke za izvedbo manjšega točilnega pulta in gostinske opreme. 

Prostori se v uporabo oddajajo neopremljeni in brez inventarja, a z urejeno električno in vodovodno napeljavo. Uporabnik lahko tudi souporablja toaletne prostore v pritličju, je še bilo zapisano v razpisu.

Uporabniki bodo poravnavali sorazmerni del stroškov tekočega vzdrževanja, na primer za sprotno čiščenje uporabljanih in skupnih prostorov, ter samostojno stroške odvoza odpadkov v primeru izvajanja dopolnilne gostinske dejavnosti. 

Drugi obratovalni stroški prostorov, kot so energija, voda, komunalni prispevki in dajatve, zavarovalni stroški, stroški varovanja, stroški receptorske službe in upravljanja, ter preostali stroški tekočega vzdrževanja, pa so so stroški javne službe upravljavca, ki jo financira Mestna občina Maribor.

Obratovanje najdlje do polnoči

Za uporabo javne kulturne infrastrukture so lahko kandidirale nevladne in zasebne nepridobitne kulturne organizacije s statusom pravne osebe.

Pa naj gre za društva, zavode, ustanove ali zadruge. Morebitni uporabnik pa mora pri tem biti registriran za opravljanje kulturno-umetniških dejavnosti, ki svoje programe izvajajo v Mestni občini Maribor. 

»Iščemo izkušenega kulturnega producenta, ki bo zasnoval in izvajal s poslanstvom in ostalimi vsebinami Vetrinjskega dvora usklajen in kompatibilen kulturni program. Izkušnje v gostinstvu so prednost,« so ob razpisu poudarili v Narodnem domu Maribor.

Pogodbo bodo sklenili za tri leta z možnostjo podaljšanja. Uporabnik pa bo moral zagotavljati javno dostopnost svojih programov najmanj 40 ur v tednu, a najdlje do 24. ure.

»Program se izjemoma lahko izvaja dlje, a zgolj s pisnim soglasjem upravljavca. Gostinska dejavnost mora biti vzpostavljena ob vseh prireditvah,« je bilo zapisano v razpisu.

Komentarji (1)

Morili so u Sl… (ni preverjeno)

zurnal24/slovenija/zaradi-muzeja-osamosvojitve-zdaj-letijo-ze-groznje
24ur/novice/tujina/potem-so-otroski-glasovi-pocasi-utihnili-spoznali-so-da-ne-bo-nikogar
Niso se vrnili iz razgovora, iz DM trgovin so izginili, in odsekali so glave u gostilni

Starejše novice