Vir: Konjeniški park Starošinci
Bližajo se šolske počitnice in za vas smo pripravili seznam počitniških poletnih taborov za otroke, ki so na voljo na Ptuju in v okolici.

Samo še en mesec nas loči do šolskih počitnic, starši in otroci pa že razmišljajo o aktivnostih med poletnimi počitnicami in možnim varstvom za šolske otroke. 

Za vas smo pripravili seznam nekaterih počitniških poletnih taborov za otroke, ki bodo na Ptuju in v okolici ter že sprejemajo prijave za razpisane termine.

Poletni tabori na Ptuju

English Camp Ptuj organizira angleški kamp za mlade, stare od deset do 15 let, kjer bodo z Američani izboljšali pogovorno angleščino na neklasičen in zabaven način, v sproščenem vzdušju.

»Tisto, kar naredi naš English Camp drugačen, je naš pristop. Ne samo, da omogočamo otrokom pogovore z naravnimi govorci angleščine, naš namen je tudi zgraditi odnose in pri tem izboljšati znanje angleškega jezika.«

Helen Doron English Ptuj se lahko vaši otroci pridružijo v njihovem centu na Ptuju ali v Slovenski Bistrici, lahko pa pridejo na angleško-konjeniški tabor v Konjeniški park Starošince.

»Potopimo se v angleščino, spoznavamo kontinente, svet, kulture, značilnosti, kulinariko! Ustvarjamo, se povezujemo, pripravljamo predstavitve, razvijamo kritično mišljenje, urimo grobo in fino motoriko, v parku iščemo zaklade, preizkusimo se v Escape room izzivu, družimo se ob tabornem ognju, kuhamo, pospravljamo, jahamo, igramo se s konji, pletemo zapestnice prijateljstva in tkemo prijateljstva čisto zares!«

Vse v angleščini.

Center šolskih in obšolskih dejavnosti, Območna enota Štrk, ponuja Filmsko delavnico in Začetni tečaj jahanja.

Poletni tabori v Starošincih

Konjeniški park Starošinci organizira tabor za otroke Na konju. Otroci in mladostniki na njihovih taborih doživijo čarobnost prijateljstva in povezanosti med konjem in človekom.

»Spoznavamo konje, skrbimo zanje, jih opazujemo, se družimo in se učimo komunikacije z njimi, opravljamo lažja opravila v hlevu, spoznavamo prve korake na konjskem hrbtu in se s konji odpravimo tudi na sprehod v naravo.«

Ponujajo različne tematske vsebine:

  • Pevsko-konjeniški tabor »Pod mavrico«,
  • Angleško-konjeniški tabor v sodelovanju s Helen Doron Ptuj,
  • Konjeniško – umetniški tabor »V svetu konj«.

Poletni tabori v Mariboru

V Tovarni plesa organizirajo poletni tabor za otroke med 7. in 13. letom starosti, ki je namenjen otrokom željnim plesa, zabave, iger in spoznavanja novih stvari.

»Glede na želje otrok in vreme smo otrokom zraven plesnih delavnic pripravili še obisk vojakov, dan na bazenu, obisk konjev, vožnjo z vlakcem Jurčkom, lov na skriti zaklad, neon party, kino dan, družabne in igre v naravi, piknik v parku ...«

Trimko aktivni počitniški tabor je namenjen vsem otrokom od petega leta starosti naprej.

»Ponujamo program za vašega otroka, kjer ne bo manjkalo zabave, igre, veselja, druženja, ter sklepanja novih poznanstev in prijateljstev. V neposredni bližini Pohorja bomo vsak dan med tednom izvajali aktivnosti na prostem.«

Izvajajo program aktivne počitnice in tridnevne počitnice ter petdnevne počitnice.

Športno društvo Center Maribor organizira poletne aktivnosti za otroke. Predvidene aktivnosti poletnega tabora so gimnastika, igre z žogo, igre v gimnastični dvorani, plavanje, jahanje, ples, rolanje, mini olimpijada, nogomet, joga, atletika, lokostrelstvo, ustvarjalne delavnice in bodo odvisne od možnosti sodelovanja z drugimi društvi.

Pri poldnevnem poletnem taboru bodo otroci vključeni v vse dopoldanske aktivnosti, urnik bo znan po prejetih prijavah na njihovi spletni strani.

Svizec Šport v času poletnih šolskih počitnic organizira dnevno varstvo za otroke oziroma Svižčev tabor.

Varstvo poteka na različnih lokacijah čez dan. Lokacije so Hoče - Slivnica, Rače - Fram, Duplek, Starše in Miklavž.

»Dneve večinoma zapolnimo s športnimi vsebinami, saj se v osnovi ukvarjamo s športom za otroke, ne manjka pa tudi družabnih in ustvarjalnih aktivnosti ter vsebinskih animacij, ki jih pripravljamo v sodelovanju z lokalnimi društvi.«

Hrastova dežela Maribor pripravlja dejavnosti v naravnem okolju z majhno skupino otrok na velikem, varnem in povsem ograjenem doživljajskem igrišču oziroma pod nadstreškom ali v veliki notranji igralnici v primeru dežja.

Svet svobodnega učenja v naravi Vilini v Malečniku izvaja poletno počitniško varstvo v naravi.

Poletni tabor na Goričkem

Sebastjan Kristovič izvaja Tabor veselja, ki otroku omogoča ustvarjalno in doživljajsko izkušnjo v osrčju Goričkega.

Namen tabora je, da otrok s svojimi vrstniki preživi aktivne počitnice, ki ga napolnijo z ustvarjalnimi, veselimi in doživljajskimi vsebinami.

»Na taboru bomo razvijali socialne veščine, avtonomnost, interaktivnost, kreativnost, ustvarjalnost, kognitivne in motorične sposobnosti. Preko igre, delavnic in različnih dejavnosti se bomo učili skupinskega dela ter z različnimi aktivnostmi spodbujali pri otroku samostojnost, ustvarjalnost, odgovornost, vztrajnost, samoiniciativnost ter druge socialne in čustvene veščine.«

Starejše novice