Evropska komisija je s proizvajalcem cepiva proti covidu-19 Moderna sklenila dogovor za 80 milijonov odmerkov z možnostjo povečanja še za dodatnih 80 milijonov.

Številka odmerkov, ki pripadajo Sloveniji je 369.767 iz vsake od teh dobav, poroča STA. V prvih dveh mesecih bo Moderna lahko Sloveniji dobavila 26.000 odmerkov.

Ameriško farmacevtsko podjetje Moderna je namreč Evropski komisiji in vsem članicam sporočilo, da ima omejene zmožnosti proizvodnje cepiva in s tem tudi preskrbe trga Evropske unije.

Slovenija je medtem Evropski komisiji že sporočila svoj interes za en milijon dodatnih odmerkov cepiva proti covidu-19 proizvajalcev Pfizer in BioNTech, so na ministrstvu za zdravje še povedali STA.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ragnar The King (nepreverjen)

Vtaknite si jih v rit!!

dd (nepreverjen)

hahahaha, s takim tempom cepljenja boste ravno do 2025 precepili populacijo idioti, no 50% se itak ne misli cepit tako da je vseeno

Zdravila ne ce.piva (nepreverjen)

oe24 at/coronavirus/wiener-corona-medikament-vor-zulassung/460421528

dragan krstic (nepreverjen)

Antijansa Janez Jansa s Krvavca je od petka v bolnisnici Golnik. Vzrok: koronavirus, hahahaha. Pa tako vneto je razlagal da je na Krvavcu poskrbljeno za varnost in okuzbe niso mozne.

11 (nepreverjen)

Ja res je eni ne verjamejo dokler sami ne podležejo. To je pač zaradi siromaštva v glavi.

In reply to by dragan krstic (nepreverjen)

Starejše novice