Foto: Sebastijan Jančar
Po večjem delu Slovenije še vedno sneži. Zaradi tega je promet upočasnjen, ob prvem obilnem sneženju na našem koncu pa je že prišlo do prvih nesreč. Na štajerski avtocesti je med drugim zdrsnilo tovorno vozilo.

V Ljubljani je zapadlo okoli 15 centimetrov snega, v Mariboru okoli 12, največ, od 15 do 20 centimetrov pa ga je po nižinah padlo na Notranjskem. Pojavlja se tudi žled.

Zaradi sneženja je na Koroškem in Štajerskem ponekod bila ali pa je še motena oskrba z električno energijo. Večurno sneženje pa je povzročilo in še povzroča tudi nekaj težav v prometu.

Tako je na štajerski avtocesti popolna zapora na razcepu Slivnica iz smeri Dragučove proti Ptuju, poleg tega je med Dramljami in priključkom Celje vzhod proti Ljubljani zaprt vozni pas zaradi zdrsa tovornega vozila, zaradi česa nastajajo daljši zastoji. 

Prav tako je na štajerski avtocesti pri Šempetru proti Mariboru zaprt vozni pas. Do večjih težav prihaja tudi na pomurski avtocesti, kjer je promet oviran na uvozu Cerkvenjak proti Mariboru in na podravski avtocesti med Dravskim poljem in Zlatoličjem proti Mariboru.

V prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, da prilagodijo hitrost in varnostno razdaljo ter upoštevajo, da bodo za pot potrebovali več časa kot običajno. Na pot naj se odpravijo le z zimsko opremo in očiščenim vozilom, dodajajo.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Suska (nepreverjen)

Jupiii..imamo zimsko službo,ki najbolj funkcionira poleti😂😂

SLO (nepreverjen)

V Mariboru pa je vreme zopet presenetilo nigrad.

Starejše novice