Zapadli sneg je mnogo preglavic povzročil tudi v Mariboru. Kot so sporočili iz Javnega holdinga Maribor, so plužne ter posipne enote na terenu že od pete ure zjutraj.

Tudi v Mariboru smo se danes prebudili v zasneženo jutro, pri čemer je novozapadli sneg povzročil številne težave na cestah.

Kot so sporočili iz Javnega holdinga Maribor, je zimska služba na terenu od 5. ure zjutraj, in sicer je od zgodnjega jutra na terenu aktivnih 80 plužnih in posipnih enot ter osem ročnih ekip.

»Zimska služba na območju Mestne občine Maribor je v obdobju zimske sezone organizirana 24 ur na dan. To pomeni, da v okviru neprekinjenih dežurstev nenehno spremlja stanje na cestah in v najkrajšem mogočem času vpokliče posipalce za preprečevanje poledice oziroma plužne enote za odrivanje snega in plundre z vozišč,« razlagajo v holdingu.

Poziv občanom za nemoteno izvajanje zimske službe

Vse Mariborčane pa v Javnem holdingu Maribor prosijo, da svoja vozila v času snežnih padavin, če je le mogoče, odstranijo z javnih površin in tako enotam zimske službe omogočijo normalen potek dela pri izvajanju zimskih vzdrževalnih del.

»Pluženje v ožjih ulicah namreč zaradi parkiranih vozil v strnjenih naseljih velikokrat ni izvedljivo,« poudarjajo v holdingu.

Vpliv snežnih razmer na odvoz odpadkov

Podjetje Snaga pa sporoča, da današnje snežne razmere vplivajo na redni odvoz odpadkov

Zaradi morebitnih težav pri dostopu do posameznih območij in nevarnih cestnih razmer so zato odvoz danes morda opravili kasneje kot običajno, ponekod pa je celo odpadel.

»Snagine ekipe se trudijo, da odvoz odpadkov poteka po predvidenem urniku, vendar jim to okoliščine na posameznih območjih otežujejo. Varnost zaposlenih je na prvem mestu, zato podjetje svoje uporabnike danes in tudi v naslednjih dneh prosi za razumevanje, če bodo posode za odpadke ostale neizpraznjene,« so jasni v Snagi.

Pri tem pa še dodajajo, da v primeru, da odvoz zaradi neugodnih vremenskih razmer ni bil opravljen, ga bodo opravili takoj, ko bo to mogoče.

Starejše novice