Slika je simbolična (foto: Miloš Vujinović).
Nadzorni svet Nigrada za vršilca dolžnosti direktorja imenoval Tomaža Kavnika.

Nadzorni svet javnega podjetja Nigrad iz Skupine Javni holding Maribor je na včerajšnji 1. izredni seji za vršilca dolžnosti direktorja podjetja soglasno imenoval Tomaža Kavnika, in sicer za obdobje šestih mesecev.

Funkcijo vršilca dolžnosti direktorja družbe bo nastopil s 1. marcem, na čelu družbe pa bo zamenjal Matjaža Krevlja.

Kot vodja projektov vključen v izgradnjo pomembne cestne in železniške infrastrukture

Tomaž Kavnik je po poklicu univerzitetni diplomirani inženir gradbeništva. 

V svoji 16-letni delovni karieri je sodeloval pri številnih zahtevnih investicijskih projektih, od prometne in komunalne infrastrukture do izgradnje stanovanjskih in športnih objektov. 

»Samo na širšem območju Mestne občine Maribor je bil kot vodja projektov vključen v izgradnjo za mesto pomembne cestne in železniške infrastrukture, kot so mariborska vzhodna avtoceste skozi Vodolsko dolino, cesta pod Malečniškim hribom, železniški podvoz na Ljubljanski cesti, železniški odsek Maribor–Pesnica,« naštevajo na holdingu. 

Omenjajo še gradnjo severnega dela 3. razvojne osi med Velenjem in Slovenj Gradcem (ter posodobitev železniške proge Pragersko–Hodoš.

»Ob operativnem vodenju najzahtevnejših gradbenih projektov se je Tomaž Kavnik v podjetjih svojega službovanja ukvarjal z uvajanjem številnih pomembnih procesov dela, kot so digitalizacija notranjih sistemov podjetij, sistemizacija kadrovskih procesov, priprava dela, vodenje projektive in razvoja, finančno, kakovostno in terminsko vodenje projektov, koordinacija gradbišč, nadzora in projektantov, izbira in koordinacija podizvajalcev ter nabava,« navajajo v mariborskem javnem podjetju. 

Nadzorni svet Nigrada bo javni razpis za štiriletni mandat direktorja s polnimi pooblastili objavil najpozneje do 31. maja.

Komentarji (1)

Tomy (ni preverjeno)

Ker je vodil gradbene projekta je dober tudi za vodenje gospodarske družbe? To ni isto.

Starejše novice