Vir: Facebook, Športna zveza Maribor
V Mariboru so včeraj podelili priznanja najboljšim v mariborskem športu.

Nagrado za najboljšega posameznika v letu 2022 so dodelili smučarju Boštjanu Klinetu, za najboljšo posameznico pa plavalki Katji Fain. Moška ekipa leta je NK Maribor Branik, ženska pa Odbojkarski klub Nova KBM, so sporočili iz Športne zveze Maribor.

Boštjana Klineta so za najboljšega športnika Maribora izbrali na podlagi uvrstitve na olimpijskih igrah v Pekingu, kjer je dosegel deseto mesto.

Katja Fain pa je ob številnih državnih rekordih v preteklem letu dosegla med drugim še 13. mesto na svetovnem članskem prvenstvu v 50-metrskih bazenih na 200 metrov prosto in drugi mesti na sredozemskih igrah na 200 in 400 metrov prosto.

Najboljši ekipi preteklega leta sta bili Odbojkarski klub Nova KBM z drugima mestoma v državnem prvenstvu in pokalu Slovenije ter NK Maribor Branik z lanskim prvim mestom v državnem prvenstvu in kvalifikacijami za ligo prvakov.

Posebno priznanje Tavaresu

Najboljša ekipa v individualnih športih v letu 2022 sta bila Jaka Čas in Nik Krebs iz Veslaškega kluba Dravske elektrarne Maribor, ki sta dosegla osmo mesto na članskem evropskem prvenstvu v Nemčiji.

Za trenerja leta je bil izbran Tomaž Barada, med športniki invalidi je bil za najboljšega spet nagrajen teniški igralec Marino Kegl, za najboljšo pa vrtna kegljačica Darja Ter. Najboljša ekipa je postala ženska ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Maribor v vrtnem kegljanju.

Posebno priznanje za izjemen doprinos mariborskemu športu je prejel Marcos Tavares.

Komentarji (1)

Financiranje o… (ni preverjeno)

Financiranje od MAIE UUS
PODPORA TEM, KI POTREBUJEJO
V primeru kakršnih koli težav ali finančnih težav se obrnite na MAIE UUS in ne boste razočarani, ta velika dama mi je pravkar pomagala z zneskom 30.000 €.
Bogu se zelo zahvaljujem, ker me je postavil na mojo pot.
Zahvaljujoč tej majhni količini sem lahko odplačal dolg in izboljšal življenjski standard.
Če potrebujete majhno posojilo, se obrnite nanj in ne boste razočarani.
POGOJI: Morate biti 100% Slovenci.
E-naslov: [email protected]
Hvala vam

Starejše novice