S pogojem PCT se morajo spopadati tudi šole, starši brez PCT pogoja ne morejo niti na roditeljski sestanek.

Od včeraj, 6. septembra, je v veljavi razširjen pogoj PCT za več dejavnosti. Tako je nujen pri osebah, ki delajo v neposrednem stiku z drugimi osebami ali so udeležene v dejavnostih, kjer obstaja nevarnost za izbruh okužbe. 

Pogoj PCT tako morajo izpolnjevati zaposleni v zdravstvenih dejavnostih, dejavnostih vzgoje in izobraževanja, socialno varstvenih in kulturnih dejavnostih.

Enako bo veljalo za osebne asistente ter zaposlene v javni upravi ter osebe, ki delajo v zavodih za prestajanje zapornih kazni, prevzgojnih domovih, centrih za tujce in varnih hišah.

Tako sporočilo so dobili starši nekje na Štajerskem

Po družbenem omrežju Twitter pa je zaokrožila objava v eAsistentu, programu za starše in otroke, kamor učitelji vpisujejo ocene, opomnike. 

Učiteljica je starše preko programa eAsistent opozorila, da imajo roditeljski sestanek. Dodala je, da je več otrok povedalo, da se starši sestanka ne bodo udeležili, saj ne izpolnjujejo pogoja PCT. 

»Pridite na roditeljski sestanek, ker si res želim, da se srečamo v živo in da se o marsičem pogovorimo,« se je zapis nadaljeval.

Zapisala je, da ona pogoja PCT ne bo prevejala, saj to ni v njeni pristojnosti ter, da naj bo »naš pogoj PCT - prijaznost, cenjenost in toplina«. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dtt (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Da je le prijazna in topla!

Ker brihtna za učiteljico ravno ni, si pa marsikaj dovoli.

dd (nepreverjen)

PSIHIRAJ TI SVOJE OTROKE Z MASKAMI IN RAZDALJAMI IN DA SE NESME DRUŽIT Z VRSTNIKI DA SMRTONOSNA KUGA SLUČAJNO NE PRESKOČI, NAŠE PA PUSTI NA MIRU IDIOT

In reply to by Dtt (nepreverjen)

Heh (nepreverjen)

Kot da bi ti katera ženska kdaj sploh pustila da ji dosti blizu prideš, da jo nategneš. Kaj ti o otrokih govoriš ahahahahaha

In reply to by dd (nepreverjen)

pohorskisvizec

Caps Lock izklopi dr. dd!Pravilno, brez PCT ne gre!

Starejše novice