Starši učencev, ki obiskujejo Osnovno šolo Gornja Radgona, so v skrbeh zaradi spremenjenega prometnega režima v središču Gornje Radgone.

Po končani gradnji krožišča v središču Gornje Radgone se je osrednja avtobusna postaja preselila na drugo lokacijo, glavno mestno križišče pa ni več semaforizirano.

Otroci bolj izpostavljeni prometu?

Zaradi teh sprememb so najmlajši domačini, predvsem tisti, ki obiskujejo Osnovno šolo Gornja Radgona po mnenju nekateri staršev bolj izpostavljeni prometu in morebitnim nevarnosti.

Po mnenju nekaterih staršev je avtobusna postaja zdaj na bolj izpostavljenem mestu, otroci imajo dlje do šole, pri čemer prečkajo bolj prometno državno cesto, pa tudi cestne označbe na preseljeni avtobusni postaji naj ne bi bile zadovoljive.

Za odgovore smo se obrnili tudi na župana občine Gornja Radgona Stanislava Rojka, ki je v studiu TV IDEA med drugim naslovil tudi ta problem.

Radgonski župan, ki se sicer na prihajajočih volitvah ne bo potegoval za nov mandat, meni, da bi morali v krožnem prometu en izvoz zapreti, a so vseeno ostali pri odločitvi, naj je projekt izveden tako, kot ga je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo načrtovala.

To pa pomeni dvakratno prehajanje otrok iz sedanje avtobusne postaje v smeri osnovne šole.

»Najmanj, kar smo lahko naredili, je, da smo na novo označili šolsko pot, celo z alternativami, tako da lahko otroci gredo po dveh poteh preko krožišča, sicer samo po eni,« je dejal župan občine Gornja Radgona.

Predlogi za hitrostno oviro

Direkciji Republike Slovenije za infrastrukturo so predlagali, da bi pri prehodu ceste pri glasbeni šoli, kjer je tudi frekvenca otrok dokaj visoka, dodali hitrostno oviro.

Tako prehod pri glasbeni šoli postane varnejši, hitrost pretoka skozi križišče in hitrost gibanja avtomobilov se pa zaradi tega nekoliko upočasni.

»Pa vendarle to ne bi pomenilo prometnega zamaška,« je še dodal.

V pogovorih tudi z ravnateljem

»Potrebno je naučiti tudi naš mladi rod hoditi preko ceste,« pa je ob tem še jasen župan.

»Tu sva z ravnateljem imela pogovor, tudi svet staršev je na to temo podal stališče, kako naj se te stvari lotimo. Celo ideje so bile, da bi začasno dovolili šolskim avtobusom, da bi otroke vozili do osnovne šole, pa tam res ni ustreznega postajališča. Avtobus bi moral stati dobesedno na cesti,« še pojasni župan.

Rojko še meni, da morajo vsi poskrbeti, da bodo varni tako otroci, kot tisti, ki vozijo.

Župan je sicer predlagal omejitve hitrosti: »Sam se sicer nagibam, da bi tudi morda še omejili hitrost. Morda kaj manj kot zdaj piše na naših prometnih predpisih, ampak to ni v domeni občine. To lahko zgolj predlagamo. Kaj več pa ta trenutek ni mogoče storiti.«

»Drugo leto torej izziv; urediti avtobusno postajo, ki v 21. stoletju zagotovo ni taka, kot bi morala biti, se naučiti hoditi po tej šolski poti in tudi nekako zahtevati od otrok, da se je držijo,« je povedal župan.

Odgovornost tudi na učiteljih

Župan je nekaj odgovornosti položil tudi na razrednike, saj meni, da lahko veliko pripomorejo k temu, da se otroke posebej opozori, da prehajanje ceste kjer koli in kadar koli s telefonom in še čim v roki ni varno.

»Nekako vendarle moramo ugotoviti, da sta avtobusna postaja in šola oddaljeni tistih par sto metrov, kar se meni s tistega, drugega vidika, torej gibanja, ki ga je v zadnjem času po moji oceni premalo, zdi celo dobro. Škoda, res škoda, da je to preko glavne prometnice,« je še dodal.

Za konec je povedal, da bo v primeru zgoščevanja prometa potrebno urediti signalizacijo s pomočjo svetlobe, vendar pa je trenutno proti semaforjem, saj bi po njegovih besedah to pomenilo prometne zamaške drugod v središču mesta.

Komentarji (3)

11 (ni preverjeno)

Kaj se onega norca res ne morejo rešiti.

12 (ni preverjeno)

Rojkeja misliš? Bojo bojo, saj nena misli več kandidirati.

In reply to by 11 (ni preverjeno)

Alenkinabratovscina (ni preverjeno)

"mladi rod" v katerem stoletju se je ta župan rodil?

Starejše novice