Slika je simbolična.
Razmere na cestah pozimi so velikokrat dokaj neprijetne. Poleg snega in ledu, se vozniki spopadajo še z drugimi nevšečnostmi, kot na primer umazanija, katere je na cestah pozimi nekoliko več kot ponavadi. Pa veste, da vas zaradi tega lahko doleti kazen?

Poleg veselja in prazničnih dni, zima prinese tudi mnoge tegobe. Ena izmed teh so razmere na cestah, zraven nevarnosti poledice, se vozniki na cestah soočajo tudi z umazanijo.

Ne zgolj, da nečistoča popači izgled jeklenih konjičkev, v nekaterih primerih je lahko celo kaznovana. 

Na kaj morate paziti?

Ne samo, da je z vozila treba odstraniti sneg, očistiti stekla in skrbeti za čistočo svetil, nikakor ne smemo zanemariti na registrske tablice.

Te morajo biti vedno čiste, saj le tako so lahko berljive. 

V zakonu o motornih vozilih je opredeljeno, da je morajo registrske tablice biti pritrjene tam, kjer je to predvidel proizvajalec vozila, in sicer tako, da so dobro vidne in čitljive, niso poškodovane, upognjene, zakrite, dodatno prevlečene ali prekrite.

V primeru neupoštevanja tega, lahko voznike doleti zajetna globa. Za nečitljivo registrsko tablico, boste tako morali odšteti kar 200 evrov. 

Komentarji (4)

11 (ni preverjeno)

jaz sem urški zabuhli zmontiral tablico na rit
da je bila v avstrija prepoznavna

janes (ni preverjeno)

Urška je tvoja mama .

In reply to by 11 (ni preverjeno)

Leka (ni preverjeno)

Ali res nimate kaj druga pisati ? Policija naj nadzira voznike ,ki ogrožajo druge voznike in ne sebe in svoje avto . Tudi ta s varnostnimi pasovi sodi mednje .

Danvid (ni preverjeno)

Vam gre v nos ,da se narod vozi po avtocesti v snežnih metežih,dežju nevihtah....ha ,ha saj tablice niso berljive a to vas muči?pa ne morate kazni poslati ha ha.Loleki darsovi.

Starejše novice