Foto: Tadej Ačko
V petek bo že druga otvoritev Bike parka Pohorje. Cenik za leto 2023 prinaša nekatere novosti.

Z odprtjem Bike parka Pohorje se bo v petek, 31. marca, začela nova kolesarska sezona na Mariborskem Pohorju. 

To je že druga otvoritev letos. Prvič so se lahko kolesarji zaradi pomanjkanja snega po Mariborskem Pohorju spustili že 6. januarja. 

Na začetku bodo spusti z gorskimi kolesi v Bike parku mogoči po progi Red Line in spodnjem delu proge Flow Line. Sprva bodo veljale enotne cene dnevnih vozovnic v višini 19 evrov, sicer pa cenik 2023 prinaša nekaj novosti, so sporočili iz Marproma. 

V ceniku nekaj novosti

Med temi je denimo ugodna paketna vozovnica, ki prvi dan velja od 12. ure naprej, zatem pa še cela dva dneva. 

Nova je tudi vozovnica Gravity Card MB; vsak imetnik evropske vozovnice Gravity Card (ta velja od 8. aprila do 5. novembra), ki jo bo kupil na blagajni pod Pohorjem, bo zraven brezplačno dobil še vozovnico Gravity Card MB, s katero bo lahko obiskoval Bike park Pohorje že pred 8. aprilom in tudi po 5. novembru.

Vozovnice so že v prodaji, celoten cenik pa je dostopen na tej povezavi

Avgusta in septembra gondola ne bo delovala

Kolesarski park na Mariborskem Pohorju bo na začetku sezone odprt med 9. in 18. uro, ko bo krožna kabinska žičnica v petek, soboto in nedeljo krožila neprekinjeno. 

Zaradi remonta gondole bo Bike park aprila deloval samo ob petkih, sobotah in nedeljah ter še oba praznična dneva, na velikonočni ponedeljek (10. aprila) in na dan upora proti okupatorju (27. aprila).

Ob vstopu v novo kolesarsko sezono bodo na Mariborskem Pohorju takoj začeli urejati tudi ostale proge – Flow Line, World Cup Line in Fury Trail. O njihovem odprtju bodo kolesarje pravočasno obvestili. 

V avgustu in septembru, ko je načrtovana zaustavitev krožne kabinske žičnice zaradi izgradnje vmesne postaje, bodo za prevoz na vrh služile sedežnice Radvanje, Poštela in Sleme.

Vse tri bodo opremljene s kavlji za kolesa. Kljub temu bodo za čas, ko krožna kabinska žičnica med izgradnjo vmesne postaje ne bo obratovala, ustrezno podaljšali veljavnost letnih vozovnic Bike park Pohorje.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mbb (nepreverjen)

Kros motoristi že orjejo po Pohorju ! Kje ste inšpektorji varuhi narave ,policaji in vsi ki podpirate uničevanje Pohorja !
Sram naj vas bo ! Lovci kdaj boste stopili v bran divjadi za katero so vas polna usta sladkega .....črničevca .

Starejše novice