Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Pred drugim branjem proračuna Mestne občine Maribor Krajevni skupnosti Kamnica in Bresternica-Gaj opozarjata, da so iz njega umaknjene vse investicije, ki se tičejo območja obeh krajevnih skupnosti. Na to pa nikakor ne želijo pristati.

V torek, 28. marca, bo v veliki dvorani Kulturnem domu Kamnica potekala izredna seja dveh krajevnih skupnosti – Kamnice in Bresternice-Gaj. 

Krajevni skupnosti sta združili moči, saj želita opozoriti, da v predlogu proračuna za naslednji dve leti ni niti ene investicije za to območje. 

»Ker smo ugotovili, da so bile pred drugim branjem proračuna Mestne občine Maribor iz njega za prihodnji dve leti umaknjene popolnoma vse investicije v Krajevno skupnost Kamnica in Krajevno skupnost Bresternica Gaj, sva se s predsednik sveta sosednje krajevne skupnosti, gospodom Primožem Hedlom odločila sklicati skupno izredno sejo obeh svetov krajevnih skupnosti, ter na njo povabiti vse mestne svetnike, župana, podžupana in druge odločevalce,« je pojasnil predsednik Krajevne skupnosti Kamnica Simon Hauptman. 

Na seji tudi točka »Občina Kamnica – Bresternica – Gaj«

Na sejo, ki je »zadnja možnost, da našim krajem pred sejo mestnega sveta Mestna občina Maribor zagotovimo vsaj kakšno drobtinico«, so vabljeni krajanke in krajani obeh krajevnih skupnosti. 

Ne seji bodo podali mnenja in zahteve okoli proračuna Mestne občine Maribor, ob tem pa v primeru nerazumevanja njihovih problemov pričeli s postopkom ustanovitve občine Kamnica – Bresternica – Gaj.

»Čas je, da stopimo skupaj in jasno povemo, da smo tukaj in da smo enakovredni vsem ostalim, ki živijo v Mestni občini Maribor,« je jasen Hauptman. 

Vir: Krajevna skupnost Kamnica

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

'Persone' se maščujejo za njihovo nepokorščino. Yugosi so znani po maščevalnosti. Znani so tudi glede njihove IQ.

granitna kocka (nepreverjen)

Tale izdajalec volivcev in pretepač otrok, bo sestavil koalicijo MOM s kriminalcema kanglo in fašistom! Kdo tu koga jebe? Nagnat izmečka, pa naj se pajdaši z domobrankoti in četniki doma, ne na naš račun!

radarji (nepreverjen)

Klasična koalicija SD+SDS! Deluje že 30 let, primer so TEŠ6 družne kraje in kolaboracija! Tale Arsenović je itak SD poturica, Srećko Đurov pa niti ne skriva SD članstva! Volivce so nasrali, da se kadi, zdaj bi radi še GS!

In reply to by granitna kocka (nepreverjen)

orožnik (nepreverjen)

Ka pa zaj, ko skoraj granitnih kock več ni v Marpogi?

Starejše novice