Vir: Izboljšajmo Maribor
Mariborčan je na občino naslovil pobudo, da se prepove praska postavljanja smetnjakov na javnih zelenicah, saj po njegovih besedah ti kazijo videz okolja. Kaj odgovarjajo na mariborski občini?

Na spletnem občinskem portalu Izboljšajmo Maribor je občanom omogočena oddaja pobud, vprašanj in drugih ugotovitev, ki se nanašajo na življenje v mestu.

Nekaj dni nazaj se je z vprašanjem na Mestno občino Maribor, ki je ustanoviteljica portala Izboljšajmo Maribor, obrnil občan, ki je na občino naslovil vprašanje o smetnjakih za odpadke na javnih zelenicah.

»Kesoni za odpadke stojijo na javni zelenici, kar pomeni prilaščanje javnega prostora, poleg tega kazijo videz okolja,« je dejal občan.

Tako meni, da bi lahko bili smetnjaki postavljeni le na funkcionalnem zemljišču objekta in predlaga, da mariborska občina takšno prakso prepove.

»Ne prelagajte bremena lastnih odpadkov na soseda – slogan izpred dvajsetih let je še vedno aktualen,« je še zapisal občan.

Kaj odgovarjajo na Mestni občini Maribor? 

Na Mestni občini Maribor odgovarjajo, da znotraj občine ravnanje in opravljanje s komunalnimi odpadki nadzira posebni odlok. Ta določa pravila glede zbiranja, prevzemanja, prevoza, predelave in odlaganja komunalnih odpadkov na območju Maribora.

Prav tako določa, da so zbiralnice s posodami za zbiranje ločenih odpadkov, gre za tako imenovane ekološke otoke, nameščene na javni površini, in so dostopne vozilom izvajalca javne gospodarske službe.

»Zbiralnica za prepuščanje ločenih frakcij je namenjena vsem izvirnim povzročiteljem komunalnih odpadkov, ne, na primer, samo določenemu vhodu ali objektu, kot velja za mešane komunalne odpadke in biološke odpadke,« so razložili na mariborski občini.

Pri tem pa dodajajo, da kadar se v zbiralnici poleg papirja in kartona ter steklene embalaže zbira tudi odpadna embalaža, mora biti zbiralnica urejena na vsakih 300 prebivalcev.

Komentarji (13)

Augsburg (ni preverjeno)

Predlagam občanu še en predlog: naj občan poskrbi, da bodo na javnih prostorih nameščeni "nevidni" kesoni za odpadke, da ne bodo kazili okolja.

Kakšne pobude ... ne moreš verjet!

Matejko (ni preverjeno)

Kaj misliš zakaj morajo kesoni kaziti mesto ? Zakaj naj občan poskrbi za nevidne kesone če imamo občinske službe ?

In reply to by Augsburg (ni preverjeno)

69 (ni preverjeno)

Ah, narod je že zmešan kot kurji drek.

In reply to by Augsburg (ni preverjeno)

Za vidno prihodnost (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=JNqM10BUNDk

In reply to by Augsburg (ni preverjeno)

asdfghj1 (ni preverjeno)

Nevem ce si ze videl tiste smetnjake pri prvi gimnaziji, so vgrajeni v tla in veliko lepsi ko pa ti plasticni. Pomoje je ta obcan predlagal da se to naredi po celem mariboru

In reply to by Augsburg (ni preverjeno)

Matejko (ni preverjeno)

Spletna stran IZBOLJŠAJMO MARIBOR je v posmeh naivnim Mariborčanom . Ob pogledu na pripombe in pritožbe ,ki se nikogar ne dotaknejo je to izguba časa .

Politik (ni preverjeno)

Samo res'to je že debilno.Kaj pa piramida??zaraščena ,neurejena,uničeni vinogradi?to pa ne kazi podobe?in vi občina bi se šli turizem?res niste pri sebi No'pa saj ,kako bi ko pa Maribor vodi gostinski lolek.

sarikaz (ni preverjeno)

Ha,ha,ha,ha,ha ha,kesoni so namenjeni ,čemu pač so 8n so za nekaj dobrega'a 'ne oni kazijo??,ko pa gre vsako leto parada ponosa skozi mesto in moraš otroke daleč naokoli peljat ,da ne vidijo ,kar si niti za pusta hrusta nočeš'ja to pa ne kazi podobe Maribora,pojdite nekam.

45 (ni preverjeno)

Ta človek v prvi vrsti kazi samega sebe. Danes bi že vsak debil vsiljeval drugim svoje neumnosti. Naj raje preganja svojo senco.

Avokado (ni preverjeno)

Bolj kot smetnaki, kazijo mesto ogromni reklamni panoji, ki so vsiljive spake za podrazitev izdelkov.

Jezni Joža (ni preverjeno)

Kesoni sami po sebi ne kazijo podobe mesta, kazejo na ozaveščenost ljudi. Tisto bolj moteče pa je, da posamezniki razkopavajo te kesone in za samo res puščajo packarijo ki mestu ne morejo biti v ponos.

pohorskisvizec

Potem pa vidiš, kako ljudje odlagajo smeti kar na črno povsod! Vrhunska pobuda!

orožnik (ni preverjeno)

Tale občan (prismojenec" je pa od hudiča, baje že načrtuje naslednjo potezo, namreč, motijo ga "raufanki" na objektih, kjer še pač so.....še malo, pa bodo mariborčani srali zeleni drek.......

Starejše novice