Slovenski ultra tekač Robert Kereži se bo zadnji teden junija podal na dobrodelni podvig. V enem dnevu se bo poskusil čim večkrat povzpeti in spustiti na Pohorje.

S tradicionalnim sloganom Nemogoče je samo beseda bo ultra tekač Robert Kereži izvedel dobrodelni podvig 24h Pohorje 2020. V enem dnevu bo opravil čim več vzponov in spustov na poti iz spodnje do zgornje postaje Pohorske vzpenjače. 

Posameznike in podjetja vabi k donaciji

Ob tem išče šestnajst podjetij ali posameznikov, ki bi za en njegov vzpon donirali sto evrov. Tako bi s šestnajstimi vzponi zbral 1600 evrov, kar bi zadostovalo za kritje osnovnih stroškov letovanja otrok Mladinskega doma Maribor na Kolpi.

Vse ostale pa vabi, da se mu pri vzponu na Pohorje pridružijo ali pa samo darujejo prostovoljne prispevke, s katerimi bodo lahko otroke na Kolpi čim večkrat peljali še na sladoled.

Prvi vzpon bo opravil 24. junija zvečer

Na prvi vzpon se bo tako podal v sredo zvečer, 24. junija, ob 20.00, izpred Gondola fun bara ob spodnji postaji vzpenjače. Tam bo tudi informacijska točka, kjer bodo ves čas akcije pohodnike in tekače usmerjali vzgojitelji in varovanci Mladinskega doma Maribor. Podvig se bo zaključil v četrtek zvečer. 

Organizator dogodka, Športno društvo Ultra+Robert, je izpeljalo že več projektov z dobrodelno noto. Med zadnjimi je humanitarni projekt Nemogoče je samo beseda 2019, s katerim so zbirali denar za Slovensko društvo Hospic.

Komentarji (1)

Navijac (ni preverjeno)

Super.
Sam se mi vcasih poraja vprasnje kaj je namen tega trplenja pri nas.Mravlje vcasih laufal po puscavah...humar plezal in padel s strehe...Strel se utapljalv cistih vodah sveta..Ekipa smucala iz Everesta in ostal brez prstov..Robic kolesaril cez Ameriko in blodil kot nor......samo trpljenje in neko dokazovanje za kaj??.Lahk da se motim.Na pohorje je super it ..pogledat razgled ..spit pir..zakaj pa 10 krat v dnevu

Starejše novice