Neupoštevanje sprememb prometnih režimov v mariborskih križiščih je udarilo po žepu neprevidne voznike. Preverili smo, do koliko kršitev je prišlo in kolikšna je globa za neupoštevanje prometnih predpisov.

Z namenom večje pretočnosti in organiziranosti cestnega prometa zaradi zaprtja in prenove Glavnega trga in Koroške Ceste je Mestna občina Maribor uvedla nekaj začasnih spremenjenih prometnih režimov, ki se jih številni vozniki le stežka navajajo.

Do največ kršitev prihaja v križišču Loške ulice z Ulico kneza Koclja, kjer je ukinjeno zavijanje v levo iz Loške ulice v Ulico kneza Koclja, in na križišču Krekove ulice s Strossmayerjevo ulico, kjer je uvedena začasna semaforizacija križišča. 

V članku, ki smo ga na Mariborinfo objavili prejšnji teden, smo izpostavili, da se Mariborčani le stežka navajajo na začasne spremembe. Po besedah naših bralcev nad morebitnimi kršitvami prometne signalizacije vestno bdijo policisti in pišejo kazni.

Je res poostren nadzor na mestih s spremenjenim prometnim režimom? 

Na Policijski upravi Maribor odgovarjajo, da so svoje aktivnosti ob zapori Koroške ceste prilagodili pričakovanim spremenjenim prometnim razmeram. 

»Pri tem smo zagotovili dodatne policiste, ki so urejali in nadzirali cestni promet ob prometnih konicah. Posebej intenzivne aktivnosti smo izvajali v petek 31. 1. 2020 ter v obdobju od 3. 2. do 7. 2. 2020,« dodajajo na Policijski upravi. 

Skupaj 78 kazni zaradi nove prometne ureditve

Pri nadzoru cestnega prometa so se na Policijski upravi osredotočili tudi na obe največji in največkrat kršeni spremembi – prepovedano zavijanje v levo na križišču iz Loške ulice na Ulico kneza Koclja in na novo postavljene semaforje v križišču Krekove ulice s Strossmayerjevo ulico. 

»V križišču Loške ulice in Ulice kneza Koclja smo ugotovili 73 kršitev neupoštevanja postavljene prometne signalizacije, ki prepoveduje zavijanje na levo, v križišču Krekove in Strossmayerjeve ulice pa smo ugotovili 5 kršitev neupoštevanja svetlobnih prometnih znakov,« so povedali na Policijski upravi Maribor. 

Koliko nas stane prevožena rdeča luč? 

Za neupoštevanje prometne signalizacije, ki prepoveduje zavijanje v levo, je predpisana globa 160 evrov

Za ravnanje v nasprotju s svetlobnimi prometnimi znaki nas lahko doleti predpisana kazen 250 evrov in 3 kazenske točke. 

Prenova Koroške ceste naj bi predvidoma trajala do konca aprila 2020. Do takrat bo v celoti zaprta za motorni cestni promet. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kritik (nepreverjen)

Maribor ni samo Maistrova in Koroška ! Kdo nadzira kaos pod Pohorjem ? Parkiranje ob in na parkirišču pod Pohorjem je katastrofa ! Jutranjim pohodnikom zaparkirajo avtomobile in se odpravijo na smučanje !Kombiji kolesarjev DOWNHILL parkirajo na zelenici ,kjer se mladež prehranjuje in popiva dolgo v noč.
NISEM SREČAL NE POLICAJA NE REDARJA .

Starejše novice