V Mariboru bo ta konec tedna potekal 29. Športni vikend Maribora, v okviru katerega Športna zveza Maribor v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije prvič organizira tudi Olimpijski pohod na Pohorje.

Namen Športnega vikenda Maribora je spodbuditi ljudi k vzponu na Pohorje peš, za kar bo prvih 500 udeležencev pohoda tudi posebej nagrajenih, za vse ostale pa bo organiziran nagradni žreb. 

Olimpijski pohod, katerega bo štart v soboto, 1. junija, ob 10. uri pri spodnji postaji vzpenjače, bo imel na trasi do zgornje postaje vzpenjače pet markacijskih postaj. Na vsaki postaji bodo udeleženci zbrali po en žig. Prvih petsto, ki bo do vrha trase prineslo kuponček z vsemi zbranimi žigi, bo prejelo darilno vrečko z nagradami partnerjev in sponzorjev. 

Spodbuda občanov k športnemu udejstvovanju 

»Za prihod na ta največja prizorišča, kot je ta na Mariborskem Pohorju, je organiziran brezplačni prevoz z mestnim avtobusom s številko 6. Letos smo se odločili in dali večji poudarek na aktivnosti, ki bi občane dejansko spodbujali k športnemu udejstvovanju na samem športnem vikendu kot pa tistem izletniškem. Skušamo res stimulirati ljudi, da športno sodelujejo, kljub temu da je cena gondole znižana za 50 odstotkov, še vedno ostaja brezplačen prevoz z sedežnico do Trikotne jase,« je povedal Iztok Kvas, podpredsednik Športne zveze Maribor. 

»Ne smemo pa pozabiti na vsa druga športna prizorišča, kot je Letališče Skoke, Drava, Čolnarna, Sidro. Verjamem, da bomo tradicionalno spodbudili Mariborčane, da se bodo udeležili športnega vikenda aktivno, spoznali dejavnosti naših klubov, ki se bodo na teh močnejših lokacijah, kot je Mariborsko Pohorje tudi predstavljali s svojimi aktivnostmi,« je še dodal Kvas. 

Markacijske postaje bodo označene z zastavami Olimpijskega komiteja Slovenije in si bodo sledile po spodnjem vrsten redu:

-    Spodnja postaje vzpenjače,
-    Trikotna jasa,
-    Koča Luka,
-    Sleme,
-    Zgornja postaja vzpenjače.

Za vse, ki bodo na vrh prispeli, ko bodo darilne vrečke že razdeljene, bo ob 15. uri pri zgornji postaji vzpenjače organiziran nagradni žleb z nagradami sponzorjev Športnega vikenda Maribor. 

Vse je namenjeno športu

Sobotni program na in pod Pohorjem se bo nadaljeval ob 12. uri s tekmo na ovirah Brave Run ter z zabavno tekmo za otroke na Pump track progi.

»Vse to, kar v letošnjem letu pripravljamo, res namenjamo športu in kot lahko vidimo, je Maribor res športno mesto, saj se dogaja veliko športnih dogodkov. Letos imamo kar 30 prizorišč, na katerih bomo izvajali te športne aktivnosti, imamo pa tudi nekaj novosti na katere smo zelo ponosni. Srečen sem, da lahko Mariborčanom predstavimo, kaj bomo ta vikend počeli,« je povedal Tomaž Barada, predsednik Športne zveze Maribor. 

Izmed nedeljskih dogodkov športnega vikenda gre izpostaviti še družinski tekaški trening GIBAJ. TECI. #gibajmaribor. Prvi v seriji bo potekal v okviru Športnega vikenda Maribor, v nedeljo, 2. junija med 10.00 in 11.30. zbirno mesto je spodnja postaja vzpenjače. Treningi se bodo sicer nadaljevali še vso poletje.

Starejše novice