Foto: Žan Osim
Kopalna sezona na Mariborskem otoku je letos trajala vse do 10. septembra. Kopališče je obiskalo kar 34 tisoč obiskovalcev, pri tem pa na Otoku ne skrivajo ambicij po oživitvi dogodkov ob bazenskih površinah tudi v drugih letnih časih.

Sprva je bilo napovedano, da se v soboto, 1. julija 2023, za kopalce odpirajo vrata Mariborskega otoka. Otvoritev so nato prestavili na nedeljo, nato na ponedeljek, a so tudi takrat vrata kopališča ostala zaprta.

Letošnja kopalna sezona se je tako začela v torek, 4. julija, in je potekala vse do sredine tega meseca, natančneje 10. septembra. V Javnem holdingu Maribor, pod katerega okrilje spada Šport Maribor, razlagajo, da je bila letošnja sezona daljša kot lanska, ki se je pričela 3. julija in končala 4. septembra.

Kljub temu da so na Mariborskem otoku letos zaradi neugodnih vremenskih razmer zabeležili za sedem odstotkov manj obratovalnih ur kot lani, so s kopalno sezono zelo zadovoljni.

V 513 obratovalnih urah je namreč mariborsko kopališče obiskalo 34.008 ljudi, kar je po podatkih Javnega holdinga Maribor 27 odstotkov več kot lansko leto, ko je Mariborski otok obiskalo 26.670 obiskovalcev.

Letos je Mariborski otok zasijal v prenovljeni podobi

Letno kopališče na Mariborskem otoku je prvič odprlo vrata junija 1930. Ob otvoritvi je slovelo kot najlepše daleč naokoli, a z leti je njegov blišč ugašal.

V zadnjih letih so na kopališču izvajali le najbolj nujna vzdrževalna dela, denarja za nujno celovito obnovo pa ni bilo. 

Občina je lani vendarle pristopila k obnovi edinega letnega kopališča v mestu. Poleg osveženega mostu je bila letošnjo kopalno sezono najbolj opazna sprememba nove ploščadi ob bazenih, ki omogoča dostop tudi gibalno oviranim osebam.

»Z letošnjo kopalno sezono na Mariborskem otoku smo zadovoljni. Pokazala je, da smo razumeli pomen tega izjemnega objekta, ki že dolga desetletja predstavlja eno izmed najbolj prepoznavnih in za druženje ter rekreacijo obiskanih točk v času poletja,« razlagajo v mariborskem javnem holdingu.

Prav tako so letos ob prenovi kopalne ploščadi, nove ploščadi na glavnem vhodu v osrednjo stavbo, obnovili tudi glavno avlo in sanitarije.

Ne skrivajo ambicij z Mariborskim otokom tudi v drugih letnih časih

Kot razlagajo v Javnem Holdingu Maribor, je Šport Maribor poskrbel tudi za nadgradnjo vsebinske ponudbe kopališča.

»Ta je skozi celotno kopalno sezono nudila veliko zabavnih vsebin in dodatne rekreacije, v obliki lutkovnih predstav za najmlajše, otroškega kina, številnih ustvarjalnih delavnic v art kampu in seveda bogate glasbene spremljave s predstavami mladih nadobudnih DJ-ev,« razlagajo v holdingu.

Pri tem pa zaključujejo, da ne skrivajo ambicij po oživitvi dogodkov na območju ob bazenskih površin tudi v drugih letnih časih.

Komentarji (5)

RP (ni preverjeno)

drsališče?

Leka (ni preverjeno)

Po znanih idejah naših mestnih arhitektov je možnost za skate park.

44 (ni preverjeno)

zelo slab zacetek
dober konec
bo treba bit fleksibilen in se prilagajat

zainhaliran klimatik (ni preverjeno)

nevem zakaj niso zrušili kopališča do temeljev in naredili čisto novega tako kot treba. zdaj bo čez par let spet treba obnavljat.

RP (ni preverjeno)

ker nimajo dnarja niti za burek več...

In reply to by zainhaliran klimatik (ni preverjeno)

Starejše novice