Tako kot v spomladanskem delu epidemije covid-19 je Mestna občina Maribor tudi zdaj v beli coni v neposredni bližini Univerzitetnega kliničnega centra Maribor zagotovila večje število parkirnih mest, namenjenih zaposlenim v bolnišnici.

V Ulici Moše Pijada, Verstovškovi in Taborski ulici ter na Ruški cesti so za opozorilno tablo z napisom »razen za UKC z dovolilnico« parkirna mesta začasno predvidena samo za vozila, ki imajo na vidnem mestu posebno dovolilnico za Univerzitetni klinični center Maribor, izdano na registrsko številko vozila.

»Ob vse večjem prirastu obolelih, ki potrebujejo hospitalizacijo, je delo zdravnikov, medicinskih sester in drugega osebja kliničnega centra neprimerno napornejše kot v prvem valu, njihov čas pa toliko bolj dragocen. Bolj kot kdaj prej je pomembno, da jih kot lokalna skupnost pri delu podpremo in jim olajšamo življenje, da se lahko čim bolj osredotočijo na pomoč prebivalstvu,« pojasnjujejo na Mestni občini Maribor.

Predvsem stanovalce teh ulic, ki imajo veljavne parkirne dovolilnice za 8. cono, prosijo za strpnost in razumevanje, če parkirnega mesta ne bodo več našli v neposredni bližini svojih domov. 

»Takoj, ko potreb po parkirnih mestih pri zaposlenih v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor ne bo več ali jih bo manj, bomo (posamezna) mesta znova sproščali. Medtem pa bodo morali na območjih, ki so označena s tablo 'razen za UKC z dovolilnico', medobčinski redarji za parkirana vozila, ki na vidnem mestu ne bodo imela posebne dovolilnice za UKC Maribor, žal izrekati globe zaradi nepravilnega parkiranja,« še dodajajo.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Dtt (nepreverjen)

Afngunc 🤣

Pomoč in finan… (nepreverjen)

Pripravljen za vse in hitro
Pripravljeni smo vam pomagati s 5.000 € do 10.000.000 €.
E-naslov: [email protected]
Hvala vam

Starejše novice