Foto: Mestna občina Maribor
Dela v križišču Meljske ceste in Kraljeviča Marka ulice v Mariboru so uspešno zaključena. Po tem, ko je konec novembra v križišču znova stekel promet, je danes začela delovati tudi javna razsvetljava in semaforji.

Dela za rekonstrukcijo nepreglednega križišča Meljske ceste, Kraljeviča Marka ulice in Kremplove ulice sta Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in Mestna občina Maribor začeli v sredini junija. 

Med drugim so uredili preplastitev vozišča in zamenjali komunalne vode pod voziščem. Urejena je bila tudi nova javna razsvetljava, za kolesarje pa tudi vodenje po vozišču.

Sočasno z rekonstrukcijo križišča je mariborska občina izvedla tudi semaforizacijo. 

Cesta v občinsko last, Malečniški most v državno

Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo in občina sta v investiciji nastopali skupaj, ker je Meljska cesta državna, obe priključni ulici pa občinski.

Že pred začetkom sanacije so na občini pojasnili, da bo po končani rekonstrukciji in postavitvi semaforjev cesta prešla v občinsko last.

Dotrajani Malečniški most pa bo iz občinske lasti končno prešel v upravljanje in vzdrževanje državi, s čimer se bo lahko začela nujno potrebna prenova. 

Komentarji (1)

Javno dobro (ni preverjeno)

Cesta ne sme biti od nikogar ampak uporabna kot javno dobro

Starejše novice