V Mariboru so danes odprli posodobljen Center za avtomatsko vodenje prometa Mestne občine Maribor. Ta bo omogočal enostavno upravljanje vseh semaforiziranih križišč na daljavo in tako hitrejše posredovanje vzdrževalcev.

V prostorih Nigrada na Zagrebški cesti so danes odprli posodobljen Center za avtomatsko vodenje prometa Mestne občine Maribor.

Tega so tja preselili z glavne avtobusne postaje v Melju in ga nadgradili do te mere, da se lahko primerja z drugimi evropskimi mesti. 

Odprtja so se udeležili mariborski župan Saša Arsenovič, podžupan Samo Peter Medved, direktor podjetja Javni holding Maribor Andrej Rihter in vodja Centra za avtomatsko vodenje prometa Robert Lutar.

»Digitalizacija je naša prihodnost«

»To je velik korak k še boljšemu in bolj učinkovitemu servisu, k pametnemu mestu in digitalizaciji« je povedal Arsenovič. 

»Končno smo ga dobili na enem mestu,« pa je dodal Andrej Rihter, ki je novembra prevzel vodenje Holdinga. »To je kamenček v mozaik digitalizacije in modernizacije mesta Maribor,« pravi in dodaja, da je Center za avtomatsko vodenje prometa izjemno pomemben predvsem zaradi varnosti in spremljanja prometa.

»Digitalizacija je naša prihodnost,« je zaključil svoj nagovor. 

Prenovljen sistem, ki omogoča upravljanje vseh semaforiziranih križišč na daljavo

Podžupan Medved je razložil, da je v občini Maribor več različnih prometnih sistemov in več upravljavcev cestne infrastrukture, tako Družbo za avtoceste v Republiki Sloveniji kot Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo in Mestna občina Maribor. 

»Maribor je že pred leti na avtobusni postaji vzpostavil center za vodenje prometa, ki pa je bil izredno zastarel, predvsem glede sedanje digitalizacije in napredka, ki smo mu bili priča,« razlaga Medved. 

Na Zagrebški cesti je zdaj zaživel tehnološko popolnoma prenovljen sistem. »Investicija, ki je bila tukaj vključena, zajema zelo sodobno nadgradnjo sistema. Maribor tako postaja primerljiv z drugimi evropskimi mesti,« dodaja Medved. V Sloveniji ima takšen nadzorni center za vodenje prometa Dars, zdaj se mu pridružuje še Maribor. 

»Trajnostno, zeleno in pametno – temu smo se danes približali,« je še dodal podžupan. 

Omogočen tudi pogled dogajanja v križiščih za nazaj

Robert Lutar podrobneje pojasnjuje, da imajo center povezan z vsemi semaforiziranimi križišči v občini, prav tako imajo video nadzor prometa v semaforiziranih križiščih, obenem pa tudi nadzor nad potopnimi valji.

»V kolikor se na terenu zgodi kakšna napaka, izpad, imamo tukaj takojšen alarm, takoj pošljemo vzdrževalce,« še dodaja vodja centra: »Zato je servis toliko hitrejši.« Prav tako imajo pogled za nazaj, česar prej niso imeli. Tega lahko uporabijo za potrebe sodišč in policije.

Sama preselitev in posodobitev je bila investicija, ki jo je zagotovila Mestna občina Maribor v višini 220 tisoč evrov. 

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mari-bor-čan (nepreverjen)

Danes se sistem ni ravno izkazal. Vsako križišče od Papeževe do Slivnice je bilo rdeče. Pravi rdeči val.

Kajti (nepreverjen)

Ti semaforji ne spadajo pod občino, pač pa pod Direkcijo. Gre za drzavno cesto.

In reply to by Mari-bor-čan (nepreverjen)

dr. Vid (nepreverjen)

Jst res upam da se toti zeleni val enkrat uredi. Ni mogoče - in ob katerikoli uri, pelat čez glavne mariborske ulice - Ptujska, tržaška, cesta proletarskih brigad, ne da bi stal za rdečim semaforjem. In to po 2-3 min in pol moraš sam pohitet v 10 sekundah ki jih maš na razpolago do naslednjega rdečega semaforja in tam zopet čakat. Gorivo - hrup-onesnaževanje - živci - prometne nesreče ... V Grazu je to tak dobr urejen.

Viola (nepreverjen)

Pri nas je to namerno nastavljeno. Umirjanje prometa-hitrosti. Za naravo jim je malo mar.

In reply to by dr. Vid (nepreverjen)

Starejše novice