Slika je simbolična.
Še manj kot mesec dni in Maribor bo zaživel v prazničnem duhu. Eno od osrednjih prizorišč bo znova Glavni trg, kjer se obeta raznolika darilna tržnica in kulinarična ponudba. Organizatorji že iščejo najemnike.

Mariborčani bodo s prižigom prazničnih lučk že kmalu začutili praznični utrip svojega mesta. Praznične lučke, panoramsko kolo, bogat program in pestra gostinska ponudba. Vse to in še več bo letos ponujal Čarobni Maribor.

Manj kot mesec dni nas torej loči od prvih dni decembra, ko bo Maribor zažarel v praznični razsvetljavi. Takrat bodo zaživela tudi osrednja prizorišča Čarobnega Maribora.

Na Glavnem ter Grajskem trgu se bo odprla božična tržnica z darilnim programom, na Trgu Leona Štuklja bodo lahko obiskovalci uživali v gostinski in kulinarični ponudbi ter v drugi polovici decembra v koncertih priljubljenih glasbenikov, svoja vrata pa bo odprlo tudi Vilinsko mesto.

Mestne nepremičnine so tako nedavno že objavile javno povabilo ponudnikom, s katerim so pričeli zbirati prijave za najem sejemskih hišic ter stojnic v okviru Miklavževe in Božične tržnice na Glavnem in Grajskem trgu.

Na Glavnem trgu se obeta darilna tržnica in kulinarična ponudba

Osrednje prizorišče bo letos znova Glavni trg, kjer bodo že kmalu postavili darilno tržnico z lokalnimi pridelki in izdelki. Ta bo vsak dan ponujala kakovostne pridelke in izdelke lokalnih ponudnikov, skozi cel december pa bodo obiskovalcem na voljo tudi stojnice, ki bodo poskrbele, da nihče ne bo ostal lačen ali žejen. 

Mestne nepremičnine tako oddajajo 15 samostojnih sejemskih hišic, ki jih bodo postavili na Glavnem trgu, 15 sejemskih stojnic, ki jih bodo postavili na Grajskem trgu in Glavnem trgu med hišicami, ter dve samostojni sejemski hiški na Trgu svobode.

Na voljo najem sejemskih hišic za prodajo daril ali gostinsko ponudbo

Zainteresirani ponudniki lahko na Glavnem trgu najamejo deset hišic dveh velikosti. Za štiri kvadratne metre veliko hišico bodo morali najemniki odšteti 1900 evrov brez davka, za šest kvadratnih metrov veliko hišico pa 2500 evrov brez davka.

Gre za deset samostojnih hišic, ki bodo ponujale darilni in sladki program od 30. novembra do 31. decembra. Prijavijo se lahko ponudniki, ki ponujajo izdelke lokalnega in regionalnega kulinaričnega izročila, igrače s certifikati, izdelke iz zelišč, kape, šale ter rokavice, okrasne predmete za dekoracijo in podobno.

Na voljo pa je tudi pet hišic na Glavnem trgu, ki bodo ponujale gostinsko ponudbo. Najemnik bo za najem prodajne hiške plačal najemnino v višini sedmih odstotkov od čistih neto prihodkov od prodaje, ki jih bo realiziral na lokaciji, s tem, da fiksni znesek najemnine za celotno obdobje najema znaša 2800 evrov brez davka in ga najemnik plača ne glede na promet v času obdobja najema in predstavlja nepovratno akontacijo najemnine celotnega obdobja najema.

Od najemnika Mestne nepremičnine pričakujejo raznoliko gostinsko ponudbo s prazničnim pridihom, pri čemer mora biti večinski del oziroma 50 odstotkov ponudbe pijače regionalnega izvora, ki vključuje tople brezalkoholne in alkoholne napitke, pri ponudbi tople hrane pa mora ponudnik zagotoviti hrano na osnovi štajerske kulinarike, sezonskih jedi ali drugega sladkega programa.

Možen tudi najem sejemskih stojnic in dveh hišk na Trgu svobode

Za sejemske stojnice na Glavnem trgu in Grajskem trgu, ki bodo ponujale darilni program, bodo morali najemniki odšteti 400 evrov brez davka, za dve samostojni hiški hiški na Trgu svobode, ki bosta ponujali sladki program, suho sadje ali božične dobrote, pa bodo morali odšteti 1900 evrov brez davka.

Rok prijave je do torka, 14. novembra, vse razpisne pogoje in prijavnico pa lahko zainteresirani ponudniki najdejo na spletni strani Mestnih nepremičnin.

Komentarji (2)

JAA (ni preverjeno)

Pa bomo pili nagnusno kuhano vino.

Božiček Hans (ni preverjeno)

Pa dobro, pa kaj so tote stojnice pozlačene al kaj? Kero tele je tu cene določalo naj jih plača!

Starejše novice