Ste se danes že odpravili v nakupovalni center pa vas je tam pričakalo preverjanje PCT? Tak je protokol v Mariboru.

Vlada je tako z včerajšnjim dnem zaostrila ukrepe za preprečevanje širjenja novih okužb, med katerimi je, razen redkih izjem, obveza izpolnjevanja pogoja PCT za vse zaposlene in uporabnike storitev. Zaščitne maske bodo morali nositi vsi v zaprtih javnih prostorih in tudi na prostem, če ni mogoče zagotoviti ustrezne razdalje.

O preverjanju PCT pogoja smo povprašali tudi mariborske nakupovalne centre.

V nakupovalnem centru Europark Maribor so za Mariborinfo povedali, da bodo dosledno upoštevali nov vladni odlok in pred vstopom v nakupovalno središče in tako že včeraj začeli s preverjanjem izpolnjevanja pogoja PCT pri obiskovalcih.

Dodajajo, da izpolnjevanje pogoja PCT na vseh vhodih v nakupovalno središče preverjajo pooblaščene osebe. 

Kako pa do živilske trgovine?

Vladni odlok živilskih trgovin v nakupovalnih centrih ne uvršča med izjeme, kjer izpolnjevanje PCT pogoja za potrošnike ni potrebno. 

»Posledično torej ne bomo uredili ločenega vhoda za obiskovalce, ki bi želeli obiskati le živilsko trgovino, saj morajo skladno z odlokom prav vsi obiskovalci pred vstopom v nakupovalno središče izkazati, da izpolnjujejo PCT pogoj,« je povedala center managerka Europarka Simona Mandl.

»Predvidevamo, da bo odlok povzročil takojšen upad števila obiskovalcev«

V nakupovalnem centru Supernova Qlandia Maribor odgovarjajo, da so se nagibali k zmanjšanju števila vhodov v nakupovalni center, poskrbeli pa bodo tudi za ustrezno rešitev preverjanja pogojev PCT.

V skupini Supernova dodajajo, da je ena njihovih prioritetnih nalog, da zagotovijo varnost in prijetno nakupovalno izkušnjo. Tako v skupini še do včeraj niso bili popolnoma prepričani, kako se bodo preverjanja PCT pogojev lotili. 

»Predvidevamo, da bo odlok povzročil takojšen upad števila obiskovalcev naših centrov, posledično tudi finančne učinke,« je še dodala Mojca Prošek, direktorica leasinga skupine Supernova.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice