Slika je simbolična (Foto: Jure Banfi.
Videti je, da Mariborčani ne bodo deležni podražitev, med drugim vrtcev, avtobusnega prometa in gondole na Pohorje, saj je večina mestnih svetnikov uspela z umikom omenjenih točk z dnevnega reda.

Mariborskemu županu Saši Arsenoviču kljub uvodnemu nagovoru mestnih svetnikov in dodatnim pojasnilom, zakaj so potrebne napovedane podražitve vrtca, čiščenja odpadnih voda, mestnega avtobusnega prometa in gondole na Pohorje, ni uspelo prepričati večine svetnikov, ki so mu to preprečili že z izglasovanjem umika omenjenih točk z dnevnega reda.

Arsenovič je mestnim svetnikom še pred tem skušal nasproti priti z umikom predlaganih sprememb odloka o občinskih cestah, ki je predvideval uvedbo parkirnin tudi ob sobotah, v zvezi z načrtovano občutno podražitvijo vozovnic za krožno-kabinsko žičnico pa je predlagal, da hkrati izglasujejo 30-odstotni popust za meščane Maribora.

Ob tem je župane primestnih občin pozval, da tudi same poskrbijo za subvencionirane nakupe vozovnic za svoje občane.

Niti takšni predlogi pa niso omajali odločenosti večine svetnikov, da v celoti zrušijo načrte mestne uprave za višje cene.

Glede popusta za nakup vozovnic gondole so nekateri izražali dvom, da je takšna rešitev sploh v skladu s slovensko in evropsko zakonodajo, ker bi lahko diskriminirala ostale obiskovalce Pohorja.

Tako župan kot v. d. direktorja mestne uprave Srečko Đurov sta zatrjevala, da je predlog pripravljen v skladu s pravom Slovenije in Evropske unije in pri tem navajala primer hrvaške gondole na Sleme, za katero je iz cenika razvidno, da ene cene veljajo za obiskovalce, posebne pa za meščane Zagreba.

Svetnikom uspel umik odločanja o podražitvah z dnevnega reda

Kljub temu so Gibanje Svoboda, ki je ta teden z odmevno novinarsko konferenco zavrnilo koalicijsko sodelovanje z Arsenovičem, Lista Franca Kanglerja - NLS skupaj s SDS, Lista za pravičen razvoj mestnih četrti in krajevnih skupnosti ter Stranka mladih - Zeleni Evrope predlagali umik odločanja o podražitvah z dnevnega reda in s tem tudi v vseh primerih uspeli.

Župan je umiku seveda nasprotoval z besedami, da je bilo v pripravo predlogov in proračuna, ki mu ga je prejšnji mesec v prvem branju kljub nasprotovanju Gibanja Svoboda uspelo spraviti skozi, vloženega preveč truda, ob tem pa opozoril na trenutni finančni krč mestne občine.

Nasprotnikom predlogov je po glasovanju tudi očital, da so s svojo potezo proračun skupaj obremenili za pet milijonov evrov.

V nadaljevanju seje bodo svetniki med drugim odločali o dokončni prodaji poslovnega deleža v občinski družbi Farmadent ter potrjevali sklep o začasnem financiranju mestne občine Maribor do konca junija oziroma do dokončnega prejema proračuna. Na dnevnem redu je med drugim ostal tudi predlog spremembe višine turistične takse.

Komentarji (19)

Katja7 (ni preverjeno)

Bravo,vsaj nekaj.Treba mu je jebat mater,lopov mafijski.Upam,da se mu slej ko prej zgodi ulica.

Mariborčanka (ni preverjeno)

To, kar ta župan počne z našim mestom, je strma pot v propad. Zapiranje centra za promet, ukinitev parkirnih mest, lepotičenje ulic, po katerih nihče ne hodi in lepšanje trgov niso doprinos. Malo naj pogleda okoliška mesta sosednjih držav in kopira model, bo bolje. Nam, ki pa tukaj živimo, delamo in ustvarjamo, pa naj zagotovi boljši jutri. Ne pa samo jemat, kjer je le možno.

Mariborčan1970 (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

V katerem mestu v Evropi ne zapirajo centar za promet in ne širijo peš cono?! V MB je potrebno narediti še kakšno garažno hišo in pločevino umakniti pod zemljo

In reply to by Mariborčanka (ni preverjeno)

viola (ni preverjeno)

Mater si stari bučman. Poberi se v penzijo in uživaj če sploh ti to znaš.

In reply to by Mariborčan1970 (ni preverjeno)

fuck off (ni preverjeno)

Pretepač otrok in dezerter Slo osamosvojitve glupi tenisač, prevarant in lopov kriminalec Arsenović je hujši od svojega deklariranega vzornika MOL Farmacevtkotića! Svečo pri ropanju MOM pa mu drži podli in prosluli SD politikant ćefur Srećko Đurov! SD tolpa ima le 2 MOM svetnika, vlada pa MOM preko Arsenovićeve mafije kot da jih ima 45! Čista prevara volivcev!

janban
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Arsenovič bo jebal mater brezdelni golazni, ki samo kritizirajo in nič delajo. Maribor se lahko oglašuje, da ima najstarejšo trto na svetu in največ gnoja na svetu.

BUDALA (ni preverjeno)

ta šupak lahko samo tebi jebe mater leno

In reply to by janban

SLO (ni preverjeno)

Arsenovič naj čimprej odstopi za dobrobit Maribora. Iznakazil je pogled na stari most z neko brvjo.
Tudi nima več glasov, za sprovajanje novih butalskih projektov.
Valjda ne čaka, da se ponovi Kanglerjev scenarij.

44 (ni preverjeno)

ego in prezviseni zupan dobil svoje,
se bo treba pogovarjat iskat kompromise, resitve in se drzat dogovorjenega in ne delat samo za svojo rit in zep

Politik (ni preverjeno)

Zdaj pa ga še spokajmo nazav v njegovo fu...ebino.

sarikaz (ni preverjeno)

?????
Tako župan kot v. d. direktorja mestne uprave Srečko Đurov sta zatrjevala, da je predlog pripravljen v skladu s pravom Slovenije in Evropske unije in pri tem navajala primer hrvaške gondole na Sleme, za katero je iz cenika razvidno, da ene cene veljajo za obiskovalce, posebne pa za meščane Zagreba.

Pol pa spizdi v hrvatijo teletina,če se ti tak dopade.To je Maribor ne Zagreb.

Legionar (ni preverjeno)

Kanglerja so odnesli RADARJI , Arsenoviča pa bo v kratkem odnesel njegov MOST . Kocka bo padla .

Šumar (ni preverjeno)

Jugoposla...

pohorskisvizec

Samo, da to ni manever in bomo podražitev doživeli. Do takrat pa pogumno naprej!

Surfeiter (ni preverjeno)

Seveda je manever desne in njihove logike prilizovanja se ljudem ... brez podražitev enostavno ne gre, ni vzdržno ... kje je lova, ki jo je Janko prejel od EU za slepo poslušnost in klečeplazenje ob najmanjšem namigu Covid kvazi strokovnjakov?

In reply to by pohorskisvizec

Chin Wong (ni preverjeno)

Se pa ste ga volili, zdaj pa ga imate, pelte si ga domov na kosilo!

Mbb (ni preverjeno)

Ja koga si pa ti volil ? VOLA ?

In reply to by Chin Wong (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Chin je volil Činčina iz Doopleka ...

In reply to by Mbb (ni preverjeno)

SKK (ni preverjeno)

Arsenovič je razočaral predvsem občane MČ desnega brega Drave in obrobja mesta . S postavljanjem otroških igral je podarjal kolačke ....ostalo je KAOS . Umazane ulice , pločniki polni jesenskega listja , zelenice uničene , zaparkirani pločniki ...to je kratek pogled pešcev ,ki gredo peš preko mosta na desni breg Drave do Taborske dvorane ! To smo bili na sončno soboto na ogledu mesta MB .

Starejše novice