Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Takšno je epidemiološko stanje v podravski regiji.

V Sloveniji so včeraj, 6. decembra, opravili 5471 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1950 novih okužb, gre za 35,6-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 95.318 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih.

Za primerjavo: Dan prej so ob 1857 PCR testiranjih potrdili 775 novih okužb. Šlo je za 41,7-odstotni delež. 

V Sloveniji je trenutno 27.281 aktivnih primerov okužb.

Podravje beleži 252 novih okužb

Največ okužb, natančneje 102, so jih zabeležili v Mariboru. Mariboru sledi občina Hoče - Slivnica z 18 novimi primeri, Ruše s 17 primeri ter Ptuj s 14 primeri.

Devet novih okužb beležijo v Lenartu in Kidričevem, osem v Miklavžu na Dravskem polju, po sedem pa v Šentilju in Dupleku.

V občinah Pesnica in Kungota beležijo šest novih primerov, v Staršah imajo pet novih okužb, v Majšperku in Hajdini pa štiri.

Tri nove okužbe imajo občine Ormož, Markovci, Sveta Ana in Trnovska vas, dve pa občine Slovenska Bistrica, Rače - Fram, Oplotnica, Selnica ob Dravi, Lovrenc na Pohorju, Benedikt, Cerkvenjak, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Destrnik in Žetale.

Kot zadnje so po eno okužbo zabeležili še v občinah Poljčane, Dornava, Podlehnik ter Sveti Andraž v Slovenskih goricah.

Nove okužbe v zadnjem dnevu niso zaznali v devetih podravskih občinah, in sicer v občinah Videm, Makole, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Gorišnica, Juršinci, Cirkulane, Zavrč, Sveti Tomaž in Središče ob Dravi.

Najmanj aktivnih okužb v Središču ob Dravi, največ v Mariboru 

Najbolje kaže občini Središče ob Dravi, tam imajo namreč najmanj aktivnih okužb, le pet.

V Mariboru je največ aktivnih okužb, kar 1477, sledi pa Slovenska Bistrica s 458 primeri ter Ptuj s 307 aktivnimi okužbami.

Precepljenost v Podravju

V Podravju, kjer biva 328.469 prebivalcev, je trenutno z enim odmerkom cepljenih 181.422 oziroma 55,2 odstotka posameznikov, z dvema oziroma polno cepljenih pa 169.896 posameznikov oziroma 51,7 odstotka prebivalcev.

S tretjim, poživitvenim odmerkom je v Podravju cepljenih 46.288 oseb.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Surfeiter (nepreverjen)

Omikron je najboljše, kar se nam je lahko zgodilo ... je začetek konca korona virusa covid19 ... vendar ... pazi! ... pojavili se bodo virusi, ki bodo sprva enkrat hujši/močnejši od covid19 in kasneje 1000 krat nevarnejši od te variante natega.
Kako to vem, da upam napovedovati? Preprosto, berem tuje medije ... in kopiram napovedi tistih, ki že milijon procentov vedo, kaj bo. Le kako lahko vedo? Jih mar sami producirajo, da se stoka cepi?

Surfeiter (nepreverjen)

... mimogrede, v svetu že "hara" visoko patogen virus ptičje gripe (H1N1) podtip H5N1 ... prenašajo ga ptice selivke po celem svetu ...

Starejše novice