Slika je simbolična (Alfi Nipič v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor, ko je imel težave s trebušno slinavko).
Štajerski pevec in legenda slovenske narodnozabavne glasbe Alfi Nipič je zaradi okužbe s koronavirusom konec novembra pristal v bolnišnici. Alfija smo danes poklicali na covidni oddelek in preverili, kako je z njim.

Priljubljeni štajerski glasbenik Alfi Nipič je konec novembra zbolel za covidom, zaradi hujšega poteka bolezni pa pristal v bolnišnici. Na intenzivni negi je bil kar deset ali dvanajst dni, točne številke ni znal povedati. 

Zaupal nam je, da pljučnice še vedno ni v celoti prebolel, na covid testih pa je že negativen.

»Bolezen deluje na vsakega drugače. Res je nepredvidljiva in ni vzorca, po katerem bi lahko dejali, komu bo uspelo preživeti in komu ne,« pravi 77-letnik in nadaljuje z iskreno zahvalo: »Globok poklon vsemu zdravstvenemu osebju, ki si dan in noč prizadevajo za dobrobit bolnikov.« 

Zahvaljuje se za spodbude in dobre želje

In kaj sporoča bralcem Mariborinfo? »Vsem Mariborčanom želim vse najboljše, še posebej pa Violam, ki so mi na zadnji tekmi zaželeli vse dobro. Videl sem sliko. Zahvaljujem se vsem, ki me spodbujajo, čaka me več kot tisoč sporočil z dobrimi željami. Iskrena hvala vsem!«

Navijači Nogometnega kluba Maribor so namreč na zadnji tekmi proti Celju razvili transparent, s katerim so izkazali svojo podporo. »Alfi, drži se!« so sporočili. 

Pa upa, da se bo že v kratkem lahko vrnil na odrske deske? »Za zdaj ne računam čisto nič. Upam samo, da se bom boljše počutil,« je iskreno dodal.

Silvestrski poljub nas v novo leto popelje že 50 let

Alfi Nipič je ob tem svoje poslušalce povabil v Muzej narodne osvoboditev Maribor. Tam bo od četrtka, 9. decembra, z otvoritvijo ob 17.00, na ogled razstava Ostal bom muzikant. Razstave se sam ne bo mogel udeležiti, bo pa tam njegov sin.

Razstava je posvečena 60-letnici delovanja glasbene legende in 50-letnici popevke Silvestrski poljub.

Jutri mineva natanko 50 let, odkar je Alfi Nipič v studiu 14 RTV Ljubljana posnel to zimzeleno melodijo. To legendarno skladbo tako prepevamo že od silvestrovega leta 1971, nanjo pa je vezanih neskončno spominov. 

Komentarji (14)

Surfeiter (ni preverjeno)

Alfi si cepljen? Glede na to, da se to ob tvojem imenu ne omenja, si! Vse dobro!

Neviden (ni preverjeno)

Seveda je to ve vsa Jarenina.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Mariborsb (ni preverjeno)

Drzi se Alfi! Mi smo s tabo!

UKC (ni preverjeno)

Kateri pacient lahko da Slovenski legendi minus. Kakšna vzgoja je to, da nekomu želiš slabo pri okrevanju. Obstajajo oddelki tudi za takšne težke bolnike.

Surfeiter (ni preverjeno)

Minusi se tukaj dajejo komentarjem oz. nam komentatorjem ... in ne slovenski legendi ... sam sem tega vajen, čeprav vidim, da folk ne razume, ali pa je hlapčevsko zavisten in škodljiv ...

In reply to by UKC (ni preverjeno)

UKC (ni preverjeno)

Ne rabiš posploševat, če nisi na tekočem. Pred dobro uro je bilo pri komentarju Mariborsb: Drži se Alfi vse rdečo. Ja Alfi je cepljen kar pa ne igra bistvene vloge pri želji za njegovo okrevanje.

In reply to by Surfeiter (ni preverjeno)

Surfeiter (ni preverjeno)

Milo rečeno lažeš in zavajaš v smislu opravičiti svojo neumnost in zavist. Vsakdo lahko vidi čase našega komentiranja ... med mojim prvim in drugim komentarjem je razlike cca 1h in 10min, medtem, ko si ti komentiral cca 20 min za mojim drugim komentarjem ... reči hočem, da ni bilo "nič rdečo" kakor si napisal ... same vzpodbude ...

In reply to by UKC (ni preverjeno)

pohorskisvizec

Dr.surf....ne upaš sedaj nabijati tvoje nebuloze. Alfi drži se, vse dobro ti želim!

Surfeiter (ni preverjeno)

Svizni ... prečitaj še enkrat, prečitaj počasi ... če ne razumeš, naj ti nekdo prevede, naj ti nekdo pojasni ... bom probal jaz ... sklepam, da slovenski jezik razumeš, nadaljujmo s pojasnilom ... gre namreč zato, da je Alfi cepljen z vsemi dozami in je zbolel ... tega pač v medijih zasledil ne boš ... zakaj? To pa si prebral v mojih drugih komentarjih ... Alfiju našemu, vsekakor želim čimhitrejše okrevanje ... drži se!

In reply to by pohorskisvizec

Neviden (ni preverjeno)

Pomaga cepivo a ne"vsi vedo da je bil cepljen.Covid gor ali dol'pri njegovi starosti ga dobi že prepih'kar danes kovid je namreč gripa'zarafi katere je smrtnost za nas ki nismo stari ravno 75let praktična ničelna.Raje se bojte cepiva in mask ,ki so strupene.Ljudje bodo umirali zmeraj 'tisti cepljeni pa še prej.

Leka (ni preverjeno)

Alfi je legenda !

Neviden (ni preverjeno)

Cepljeni "bojte se Grafen oksida'tega je namreč v maskah ,palčkah in celo v cepivu dosti preveč.Ne verjemite našim ki pravijo da ga ni.Neodvisne raziskave po vsem svetu z legalno podlagi in študiji dokazujejo pod 400x povečavo ,da je v nanodelcev kolikor hočete.nafilati vas hičejo s tem cepivom čimvečkrat za čimvečjo koncetracijo,čeprav vedi da cepivo kot samo ne deluje ampak škoduje.
Vse teorijw zarote so zdaj prešle v prakso.
Pamet v roke'elita ni nikdar delala za nas in nikoli ne bo'pokvarjeni so do neba.

NimamKruha (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Smotko, vsaki kitajski šuhi majo več sranja not kot bilokiro cepivo

In reply to by Neviden (ni preverjeno)

pohorskisvizec

hahah dr neviden, daj na splet, to kar pišeš, kje so te raziskave, kdo jih je delal....zarota....Zarota je 1 vrsta paranoje!

Starejše novice