Vir: Elektro Maribor
Na Štajerskem je več tisoč odjemalcev ostalo brez elektrike. Delavci se trudijo odpravljati okvare, brez električne energije je še 3000 odjemalcev.

Zaradi izrednih vremenskih razmer je danes okrog 5000 odjemalcev ostalo brez oskrbe z električno energijo. Elektro Maribor okvare aktivno odpravlja. Do 12-ih so uspeli odpraviti že velik del teh napak.

Brez napajanja z električno energijo je še 3000 odjemalcev, in sicer največ na območju Pohorja, Kozjaka in Pragerskega.

»Sodelavci na terenu že od zgodnjih jutranjih ur iščejo in odpravljajo napake na omrežju, ki jih je povzročila velika količina novozapadlega snega in dežja,« so sporočili iz Elektro Maribor. 

Opozorilo: Električnih vodnikov se ne dotikati

»Zavedamo se pomena zanesljive oskrbe z električno energijo za vsa gospodinjstva in gospodarstvo,« pravijo in dodajajo, da so vse razpoložljive ekipe sodelavcev na terenu že od zgodnjega jutra. 

Sodelavcem, na območjih z več napakami, so prišli na pomoč sodelavci iz drugih delov, ki jih snežna ujma ni tako dosegla. Dodajo, da je gibanje po gozdovih, kje je glavnina okvar, zaradi loma vej in dreves izredno nevarno. 

Vodniki na najbolj kritičnih delih omrežja so zelo povešeni, veliko omrežja je sedaj tudi na tleh. Odjemalce zato opozarjajo, da naj se vodnikov ne dotikajo, ker je to izredno nevarno.

Na Elektro Maribor uporabnike prosijo za razumevanje: »Sodelavci se v težkih razmerah trudijo najti in odpraviti napake in tako odjemalcem zagotoviti napajanje z električno energijo čim prej.«

Starejše novice