Vir: Šport Maribor
Kopališče Mariborski otok je letos obiskalo 23 tisoč kopalcev, kar predstavlja zadovoljivo sezono. Le dan po koncu poletne kopalne sezone je vrata odprlo kopališče Pristan. Tam pa še vedno brnijo gradbeni stroji, saj je v teku obnova savn.

12. septembra je vrata odprlo kopališče Pristan. Poleg bazenov bodo obiskovalcem kmalu na razpolago tudi povsem obnovljene savne. 

»Novi najemnik je potrebo po savnah v našem mestu očitno vzel zelo resno, saj stroji 'ružijo' vsak dan, ves dan,« so pred dnevi zapisali na Facebook profilu Šport Maribor. 

Obnova napreduje po načrtih

Vprašanja o tem, kako napreduje obnova savn in kaj vse bo deležno sanacije, smo naslovili na Javni holding Maribor. 

Odgovarjajo, da obnova savn napreduje, kot je bilo predvideno. Pri tem gre za sanacijo celotnega prostora, kjer se nahajajo savne: »Celoten prostor s savnami bo generalno prenovljen.«

Konec obnove predvidoma v prihodnjem mesecu

Kot pojasnjujejo na holdingu, bo obnova savn končana predvidoma v oktobru.

Kaj bodo ponujale prenovljene savne? Obiskovalcem bodo na voljo turška, finska, bio in infrardeča savna. Prav tako jim bo na voljo hladni bazen za knajpanje.

Investitor izgradnje savn dosedanji najemnik fitnes prostorov

Savne v Kopališču Pristan so bile v okviru letos izvedenega javnega razpisa oddane v najem. Izbrano je bilo podjetje, ki ima sicer v najemu fitnes prostore. 

»Na razpisu je bilo izbrano podjetje Unifitnes, ki je v objektu Pristana že imelo v najemu fitnes, sedaj pa je prevzelo še savne in gostinski lokal,« pojasnjujejo: »Izbrani najemnik je obenem tudi investitor obnove savn.«

Tudi odprtje gostinskega lokala je predvideno v oktobru.

»Verjamemo in želimo si, da bodo vse novosti in izboljšave, ki bodo bogatile kopališke vsebine v Pristanu, razveseljevale in privabile čim več obiskovalcev,« ob tem dodajajo v Javnem holdingu Maribor. 

Komentarji (1)

rušan (ni preverjeno)

v tako podrtijo da grem na savnanje
Tja še moje psice ne peljem

Starejše novice