V maju se odvija zadnja etapa programa Varno na kolesu, ki že deveto leto med mladimi kolesarji in kolesarkami širi sporočilo o varnosti v prometu in aktivnem življenjskem slogu.

V programu Varno na kolesu je sodelovalo, kar 10.000 učencev iz 140 slovenskih osnovnih šol. Zmagovalci letošnjega razpisa bodo razglašeni 28. maja 2021.

Znani pa so že rezultati naloge Kolesarim v prostem času, pri čemer so učenci nabirali kilometre za svojo šolo. Med šolskim letom so sodelujoče šole skupaj zbrale 144.664 kilometrov, najbolje pa so se odrezali: Osnovna šola Selnica ob Dravi, Osnovna šola Ormož in Osnovna šola Olge Meglič Ptuj.

Pomemben del programa Varno na kolesu je tudi spodbujanje gibanja in uporabe kolesa kot trajnostnega prevoznega sredstva. 

  1. Mesto Osnovna šola Selnica ob Dravi – 35.524 kilometrov
  2. Mesto Osnovna šola Ormož – 28.524 kilometrov
  3. Mesto Osnovna šola Olge Meglič Ptuj – 10.765 kilometrov

Namen naloge Kolesarim v prostem času je prav to, da spodbudi učence h kolesarjenju v prostem času, pri čemer beležijo prevožene kilometre za svojo šolo in se potegujejo za privlačne nagrade.

Kolesarski podvigi šolarjev so v maju pridobili tudi dobrodelno noto, saj se je program Varno na kolesu, pridružil akciji KOLESARIMO.SKUPAJ.

Akcija opozarja na mlajše osebe z gibalnimi težavami, ki se tudi vključujejo v šport, kolesarjenje pa jim predstavlja svobodo in užitek.

Zbiranje sredstev bo potekalo do 31. julija 2021, v tem času so odprte tudi SMS donacije na 1919 s ključno besedo KOLESARIMO5.

Starejše novice