Vir: Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor
Društvo gluhih in naglušnih Posavja Krško je v sodelovanju s Športno zvezo gluhih Slovenije prejšnjo soboto organiziralo državno prvenstvo gluhih v šahu ekipno in posamezno.

Letos je potekalo prvo letošnje državno prvenstvo gluhih v šahu. Želja po organizaciji je bila prisotna že prejšnja leta, vendar so težavo predstavljale omejitve in korona ukrepi.

Tekmovanja se je udeležilo sedem društev, med njimi tudi Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor, ki so v ekipni kategoriji dosegli zmago. Pred začetkom tekmovanja so vsakega potrdili s potrdilom PCT in prisotnostjo.

Otvoritev je vodil Bogdan Kuhar, predsednik Društva gluhih in naglušnih Posavja Krško, navzoče pa je pozdravil Anton Petrič, tehnični delegat Športne zveze gluhih Slovenije.

Ves program in slovensko himno je tolmačila v slovenski znakovni jezik sekretarka Društvo gluhih in naglušnih Posavja Krško Vlasta Moškon.

Tekmovanje je nadziral šahovski sodnik. Naslov državnega prvaka je bil odločen že v predzadnjem kolu tekmovanja, saj so gluhi šahisti brez težav premagovali tekmece in osvojili skupno 13 točk.

V ekipi so bili Milan Kotnik, Franc Perkovič, Srečko Pihler, Milan Kolarič in Franci Korošec.

Starejše novice