335 kilometrov od Goričkega do Portoroža je prekolesarilo kar 43 kolesarjev in kolesark

Dobrodelnih 335 kilometrov, katerega idejni vodja je Simon Eržen je prekolesarilo kar 43 kolesarjev. Skupaj je bilo prijavljenih 68 kolesarjev, nekaj se jih je odjavilo, okoli 15 kolesark in kolesarjev je odpeljalo le del poti. Na 335 kilometrov se je podalo 5 kolesark, na poti pa so se pridružile še 4. Ponosni so, da se jim je pridružilo 9 žensk, katere so prišle na cilj med prvimi. 

Na cilj v Portorožu prispelo 43 kolesarjev

Tudi letos je za nekaj kolesarjev bilo prvič, da so bili na kolesu skupaj več kot 300 kilometrov. Na cilj v Portorožu je prikolesarilo 43 kolesarjev, prvi so prispeli že nekaj po 16.00. Pri organizaciji je pomagalo več kot 30 prostovoljcev in 25 podjetij. Promocijske točke so bile v Celju, Ljubljani, Kopru in Portorožu, na katerih se je pod sloganom Zmigajmo Slovenijo spodbujalo gibanje med ljudmi in zdrav način življenja. 

Med potjo je bilo več točk tudi za osvežitev s pijačo in jedačo in sicer na Trojanah, v Vranskem in Bukovju. Na štartu se je zbralo tudi več kot 40 vaščanov. Pozdravni govor je imel tudi župan Občine Kuzma, Jožef Škalič. Vse skupaj je štartalo 46 kolesarjev, s Simonom na čelu. Kolesarska karavana se je podala na 335 kilometrov dolgo pot natančno minuto čez polnoč.

Na poti le ena predrta zračnica

Na poti brez večjih tehničnih težav, razen ene predrte zračnice in zlomljene napere. Vožnja ponoči je bila nekaj posebnega in za marsikoga prvič, da se je podal na pot sredi noči.  Na vsaki promo točki so udeleženci zbirali žige, s katerimi so na koncu prevzeli zasluženo medaljo. V Portorož so prvi kolesarji prispeli okoli 16.00, Simon Eržen pa skupaj še z 11 kolesarji prispel do cilja okoli 16.30. Na cilju v Portorožu je sledil zaslužen tradicionalen skok kolesarjev v morje. 

»Vsi za enega, eden za vse«

Med dogodkom in sam dan dogodka so se za Fundacijo za športnike iz šibkih okolij zbirale donacije preko SMS sporočil, o tem so poročali tudi številni mediji. Donacije so se zbirale tudi s prodajo kolesarskih dresov kolekcija Diagonala335-2018. Kljub utrujenosti so se kolesarji podpirali in delovali homogeno v duhu »vsi za enega eden za vse«. 

Starejše novice