Na razpis za upravljavca Letališča Edvarda Rusjana Maribor, ki se je iztekel pred enim mesecem, je prispela le ena ponudba. Zdaj je znano, da se je prijavila le letalska šola SIDrone iz Trbovelj skupaj s partnerjem, ključavničarstvom Kunc z Vrhnike.

Ministrstvo za infrastrukturo je na razpisu za podelitev koncesije za izvajanje storitev obratovanja na mariborskem letališču preko spletnega portala javnih naročil prejelo eno ponudbo. 

Do roka za oddajo prijav dne 24. marca so prejeli le prijavo kandidata letalska šola SIDrone, ki nastopa s partnerjem Ključavničarstvo Kunc, je razvidno iz objave na portalu javnih naročil.

Strokovna komisija je prispelo prijavo pregledala z vidika obstoja izključitvenih razlogov, izpolnjevanja pogojev za priznanje sposobnosti in drugih zahtev razpisne dokumentacije in ugotovila, da pri kandidatu ni bil ugotovljen obstoj izključitvenih razlogov.

Prav tako je bilo ugotovljeno, da je kandidat izkazal izpolnjevanje vseh pogojev za priznanje sposobnosti.

Končna odločitev bo znana do konca septembra 

Kot so sporočili z ministrstva za infrastrukturo, to pomeni začetek dialoga o obsegu in načinu izvajanja koncesije za mariborsko letališče. Pogovori bi lahko trajali več mesecev. 

To torej še ne pomeni, da bo postopek izbire koncesionarja uspešen. 

Ministrstvo lahko namreč končno ponudbo tudi zavrne in tako postopek javnega razpisa zaključi brez izbora. To lahko storijo v primeru, da ne bo finančno sprejemljive ali vsebinsko ustrezne končne ponudbe.

Po poročanju rtvslo.si naj bi bila končna odločitev znana najpozneje do konca septembra. Odvisna je od tega, ali se bo ponudnik z ministrstvom uspel uskladiti glede izvajanja koncesije za naslednjih deset let.

Kakšni so načrti letalske šole SIDrone z mariborskim letališčem? 

100-odstotni lastnik letalske šole SIDrone, ki ima sedež v Trbovljah, je Rok Belič, 100-odstotni lastnik Ključavničarstva Kunc s sedežem v Sinji Gorici pri Vrhniki pa Anton Kunc.

Kot navaja STA, je SIDrone glede na podatke, objavljene na Ajpesu, leta 2021 zabeležil 5660 evrov čistega dobička in 11.950 evrov prihodkov od prodaje. Ključavničarstvo Kunc je imelo medtem leta 2021 782.615 evrov dobička in 1,67 milijona evrov prihodkov od prodaje.

Kakšni so načrti SIDrona z mariborskim letališčem? Po informacijah rtvslo.si je podjetje ministrstvu predstavilo idejo o možnosti vzpostavitve centra za vzdrževanje letal, pozneje pa tudi letalske šole za usposabljanje letalskih mehanikov in vzdrževalcev letal. 

Oživitve mariborskega letališča z novimi leti torej niso predvideli.

Razpis dvakrat podaljšali

Spomnimo … Ministrstvo za infrastrukturo je razpis za podelitev koncesije za izvajanje storitev obratovanja na mariborskem letališču podaljšal dvakrat po dva tedna.

Ob zadnjem podaljšanju je ministrica Alenka Bratušek povedala, da so se za to odločili, ker so morebitni ponudniki pred dokončno odločitvijo želeli še nekaj dodatnih informacij. Ker si po njenem resnično želijo najti najboljšo rešitev za letališče, niso videli težav, da jim ne bi ugodili.

Bratušek je ob tem znova poudarila, da ima omenjeno mednarodno letališče zelo veliko neizkoriščenih možnosti, zato še vedno upajo in verjamejo, da jim bo uspelo najti korektnega partnerja, ki bo vedel, kaj z njim v prihodnje početi.

Komentarji (7)

Hejjogs (ni preverjeno)

Nikoli si nisn mislo, da se bo letalisce spremenilo v kljucavnicarsko delavnico.

Neveljavnost razpisa (ni preverjeno)

Morale bi biti vsaj 3 ponudbe. ... Haha center za barabince in barabe

In reply to by Hejjogs (ni preverjeno)

matrica (ni preverjeno)

Kdaj vam bo jasno da to letališče NE sme zaživeti.Slovenija je leta 91 podpisala dogovor z Avstrijo da to letališče ne sme delovati ,ker ogroža bližnje letališče v Grazu. To je bil eden izmed pogojev da je Avstrija podpisala dovoljenje pridružitve Slovenije v EU.

gostja (ni preverjeno)

Pa še res je, ne samo to, tudi marsikaj drugega !

In reply to by matrica (ni preverjeno)

sovjak (ni preverjeno)

Vse so uničili Adrio in Mariborsko letališče .Do kdaj se bo še kaj razprodajalo ?

Augsburg (ni preverjeno)

Ja, hudo je gledati, kako Slovenci niso sposobni vzpostavititi enega delujočega letališča ... In mi smo mislili, da bomo druga Švica? Tole izgleda kot Kosovo ...

Ne, ni kosovo (ni preverjeno)

youtube.com/watch?v=joHjNHAVlSY&pp=ygUaQWxiYW5za2EgbWFmaWphIGtvbnRyb2xpc2U%3D

In reply to by Augsburg (ni preverjeno)

Starejše novice