Foto: Mediaspeed
Mariborska občina načrtuje več investicij v športno infrastrukturo. Eden večjih projektov je zagotovo obnova dotrajane dvorane Tabor, za katero bo financiranje v celoti zagotovila država.

Kot je povedal župan Saša Arsenovič, je občina povečala finančna vlaganja tako v športno infrastrukturo kot tudi v sofinanciranje športnih programov na podlagi letnega programa športa.

Občina pospešuje sanacijo športne infrastrukture, saj želi spodbuditi športno udejstvovanje občanov, hkrati pa pripraviti vse nared za Olimpijski festival evropske mladine, ki ga bo Maribor gostil leta 2023.

Igralna površina je v dobrem stanju, nujno potrebne obnove pa so garderobe.

Začetek obnove dvorane Tabor še letos

Kot je pojasnil podžupan Samo Peter Medved, so pred začetkom prve faze rekonstrukcije, energetske sanacije in dozidave, v teku pa je javno naročilo za izvedbo del.

Dvorano Tabor, ki je bila zgrajena leta 1984, bodo začeli obnavljati še letos, končali pa prihodnje leto.

Projekt zajema nove garderobne in ostale spremljevalne prostore severnega dela ter deloma vzhodnega in zahodnega dela kletne etaže, sanacijo hodnikov in rekonstrukcijo zaklonišča. Delno bodo poskrbeli energetsko sanacijo objekta ter izboljšali požarno varnost.

Financiranje 1. faze zagotovljeno s strani države

Arsenovič je povedal, da je bila Mestna občina Maribor uspešna v razgovorih z državo. Okoli 3,2 milijona evrov za prvo fazo bo tako iz naslova letnega programa športa v Sloveniji prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. 

Podžupan Medved dodaja, da to ne bo dovolj za celovito obnovo dvorane Tabor, a da bodo lahko s tem denarjem naredili tisto, kar je najbolj potrebno. 

Igralna podlaga je v zelo dobrem stanju, zato ne bo potrebna obnove. Po mnenju Medveda so kritične predvsem garderobe. 

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Slovenka92 (nepreverjen)

Naslednja na vrsti pa cesta pred njo..??!

Vgou (nepreverjen)

Halo Sašo ne poslušaš velikega vodjo o novem sevu Covida ? Kdo bo obiskoval dvorano ,ko pa bodo vsi Slovenci v bolnišnici? Bolnišnico je potrebno zgraditi

Starejše novice