Vir: Mestna občina Maribor
Stari del vrtca Brezje na Pobrežju, ki ga je prejšnjega maja uničil požar, dobiva prvo podobo. Znano je, kdaj bodo novi prostori sprejeli prve otroke.

Prejšnjega maja je uničujoč požar zajel mariborski vrtec Brezje, ki ga je s tem pahnil v negotovo prihodnost. Tamkajšnji vrtec je namreč od jeseni leta 2021 gradbišče, saj Mestna občina Maribor, ki je lastnica objekta, izvaja rekonstrukcijo starega dela.

Na srečo ali nesrečo je v požaru zgorel le stari del objekta, saj je gasilcem uspelo preprečiti širitev požara na novo zgrajeni del. Izvajalec del pa je po tem, ko mu je bilo omogočeno nadaljevanje del v enoti Brezje, intenzivno pristopil k zaključevanju del in jih pravočasno, še pred začetkom novega šolskega leta zaključil. 

Mestna občina Maribor je tako zadnjega avgusta prejšnjega leta pridobila uporabno dovoljenje za novogradnjo prizidka vrtca v Brezju, tako da sta s prvim septembrom tam vrata odprla dva oddelka za otroke.

Na mariborski občini pa so po uničujočem požaru, ki je uničil stari del vrtca in ves napredek dotakratne rekonstrukcije, letos intenzivno pristopili k njegovi ponovni prenovi.

Prve skupine otrok bo stari del vrtca sprejel v novem šolskem letu

Kot že omenjeno, po tem, ko so na mariborski občini želeli zagotoviti dodatne prostorske kapacitete enoti Brezje pobreškega vrtca, je bil že lansko leto v uporabo predan dograjen del za dve skupini otrok.

»Žal je vmes pogorel obstoječi del vrtca, k obnovi katerega smo intenzivno pristopili v začetku letošnjega leta. Sedaj obnovljen objekt že dobiva jasno bodočo obliko,« razlagajo na Mestni občini Maribor.

Pri tem pa dodajajo, da bo stari del vrtca, ga trenutno prenavlja podjetje Noah houses, prve skupine otrok sprejel v novem šolskem letu. Vrednost obnove pa znaša 764 tisoč evrov.

Starejše novice