Foto: Žan Osim
Pojutrišnjem bo med vinogradi ponovno postavljena najdaljša miza v Sloveniji.

1. junija ob 18. uri bo zadišalo po dobri hrani – obeta se nam druga izvedba Žametne večerje

Gre za gastronomski dogodek, ki nastaja pod okriljem Zavoda za turizem Maribor, Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor, Biotehniške šole Maribor ter podjetja Factumevent.

Miza bo sprejela 150 gostov

Dogodek je bil kmalu po objavi Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor razprodan, miza pa bo sprejela 150 gostov.

Stregli jih bodo študenti in dijaki mariborskih šol za gostinstvo in turizem, ki se te dni na dogodek intenzivno pripravljajo. 

Svojo noto na jedilniku sta pustila tudi »mlada upa«, dijak Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor Erazem Valentinčič in študent Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor Tine Leopold, ki sta jedilnik dopolnila pod mentorstvom Michelinovih chefov Igorja Jagodica in Filipa Matjaža. 

Jedilnik je s sladico zaokrožil mariborski chef Sebastjan Plevčak iz Restavracije Sedem.

Foto: Žan Osim

Izjemna izkušnja za dijake in študente

Prva izvedba Žametne večerje je botrovala tudi osvojitvi naziva najboljše evropske kulinarične destinacije, a to ni najpomembneje, poudarja Jure Struc, direktor Zavoda za turizem Maribor. 

»Najpomembneje je, da smo oblikovali uspešno partnerstvo z izobraževalnimi ustanovami in tako ponudili platformo za povezovanje dijakov in študentov z vrhunskim profesionalnim okoljem ter za ozaveščanje o priložnostih, ki jih ponujajo poklici v gostinstvu in turizmu,« je povedal. 

Ta aspekt poudarja tudi Dušan Erjavec, ravnatelj Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor: »To so vezi, za katere si prizadevamo, saj so trajne in presegajo posamezne kulinarične dogodke.«

Foto: Žan Osim

Tanja Angleitner, direktorica Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, opozarja predvsem na to, da se delo v klasični kuhinji bistveno razlikuje od tovrstnega ekskluzivnega dogodka. 

»Študenti tako pridobijo višjo raven organizacije dela, gre za zahtevnejši način strežbe gostom, študent mora biti dosleden, organiziran, učinkovit, komunikativen, prijazen in strokoven – vse to pod budnim očesom zahtevne publike,« je dejala.

Foto: Žan Osim

Obiskovalce bodo razvajale značilne štajerske jedi

Žametna večerja bo predstavljala značilne jedi Štajerske – v ta namen so med drugim dijaki in študenti tudi obiskali Pokrajinski muzej Maribor, kjer so se spoznali s štajerskimi prehranjevalnimi navadami.

Več podrobnosti organizatorji ne razkrivajo, obljubljajo pa, da bo Žametna večerja v objemu vinogradov tudi letos poskrbela za vrhunski kulinarično obarvan večer.

Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim
Foto: Žan Osim

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
AnnaClubb (nepreverjen)

Scam scam every where but don’t worry , every one is not a cheater, very reliable and profitable site. Thousands peoples are making good earning from it. For further detail visit the link no instant money required free signup and information…….__ https://onlineweb76.blogspot.com/

Starejše novice