Predvidoma leto in pol bo potekal proces združitve Nove KBM in SKB banke pod okriljem skupnega lastnika OTP. Z današnjim dnem sta banki združili mreži bankomatov.

Stranke Nove KBM in SKB banke lahko odslej s svojo Visa debetno in Visa Poslovno debetno kartico brezplačno dvigujejo gotovino in preverjajo stanje na računih na okoli 450 bankomatih obeh bank. 

»Na ta način izboljšujemo svojo ponudbo in strankam omogočamo cenejši in lažji dostop do storitev na bankomatih,« so sporočili iz Nove KBM in SKB banke.

Združitev bankomatov prvi korak združitve

Spomnimo, po prevzemu Nove KBM s strani skupine OTP se sedaj začenja postopek povezovanja Nove KBM in SKB banke, ki naj bi trajal predvidoma leto in pol. 

»Cilj povezovanja je oblikovanje vodilne finančne inštitucije, ki bo svojim strankam in zaposlenim zagotavljala visokokakovostne bančne storitve in produkte,« pojasnjujejo.

Med integracijo bosta banki še naprej poslovali kot do sedaj in svojim strankam zagotavljali enako raven storitev in nespremenjen produktni portfelj. 

»Stranke SKB banke bodo še vedno hodile v poslovalnice SKB banke in stranke Nove KBM v poslovalnice Nove KBM. Ko bo prišlo do združitve, čez leto in pol, bomo stranke pravočasno obvestili o spremembah,« je pred časom povedala izvršna direktorica SKB banke Anita Stojčevska: »Vsekakor pa računamo, da bomo celoten proces peljali tako, da bo za stranke čim manj moteče.«

Novo ime in sedež združenih bank zaenkrat še nista določena. Grafično podobo so medtem že prilagodili zeleni barvi, kar je skladno s celostno grafično podobo skupine OTP. 

Po združitvi Nove KBM in SKB banke bo novo največjo banko v državi vodil dosedanji predsednik uprave Nove KBM John Denhof, Stojčevska bo njegova namestnica. 

Komentarji (1)

Urban Ruralen (ni preverjeno)

"Nove KBM in SKB banke ne moremo prodati, saj sta strateškega pomena za drzavo"
So trdili lopovi, ko so nam nekaznovano ukradli 6 milijard EUR in danes vsi gledamo kako oni in njihove družine uživajo z pokradenim denarjem. Slava kapitalizmu in revščini !

Starejše novice