Vir: UKC Maribor
Od včerajšnjega dne je čas izvajanja helikopterske nujne medicinske pomoči tudi v severovzhodnem delu države na voljo do večera oziroma do 20. ure.

Helikopterska nujna medicinska pomoč v severovzhodni Sloveniji se je zaradi omejenega delovanja mariborskega letališča do sedaj izvajala le do 17. ure.

S 27. marcem se je to spremenilo in delovanje podaljšalo do 20. ure. Tako ima mariborska enota odslej imela enak delovni čas kot enota na Brniku.

»Končno bomo lahko delali tako, kot smo si od nekdaj želeli, torej ves svetli del dneva. To pomeni enako dostopnost helikopterske nujne medicinske pomoči za prebivalce severovzhodne Slovenije kot za ostale,« je pred časom za STA povedal predstojnik enote nujne medicinske pomoči v mariborskem zdravstvenem domu Štefan Mally.

Spomnimo. Helikopterska nujna medicinska pomoč se izvaja z Letališča Edvarda Rusjana Maribor od novembra 2016. 

S tem je država omogočila helikopterske nujne prevoze tudi prebivalcem vzhodne Slovenije, medtem ko zahodno polovico države še naprej pokriva helikopterska ekipa, nameščena na brniškem letališču.

Na Brniku je čas obratovanja helikopterske nujne medicinske pomoči bolj ali manj omejen le z dnevno svetlobo, v Mariboru pa so bili helikopterji zaradi omejenega časa obratovanja letališča na voljo le med 8. in 17. uro.

Komentarji (1)

JAA (ni preverjeno)

Helikopterska nujna medicinska pomoč v severovzhodni Sloveniji se je zaradi omejenega delovanja mariborskega letališča do sedaj izvajala le do 17. ure.
kaj so ovi kurci brezposelni postavljali pogoje kak dolgo bodo delali
Naj pridejo k meni da jim ga povlečem

Starejše novice